Kit is akarok megtalálni…?

Az eheti, korábbi blogbejegyzéseimben (melyeket itt és itt olvashatsz) arról írtam, hogy milyen kérdéseket is kell magadban végig gondolnod, ha komolyan megszületett Benned az elhatározás: társat szeretnél találni. Az önismereti kérdések (végtelen) sorát még folytatni fogom, itt a blogomon, érdemes lesz a jövőben is követned! 

Ebben az írásomban a fókuszt magadról egy külső pontra helyzetem. Mégpedig erre: kit is akarsz valójában megtalálni? 

Ezeknek a jellemzőknek, tulajdonságoknak a meghatározása szintén nem könnyű. Preferenciát kell felállítanod – első sorban saját magadnak -, sorrendet kell tenned a fontos és kevésbe fontos dolgok között. Miből engednél, és miből nem? 

A Duals Társkereső tagjainak jelentős része már élt korábban párkapcsolatban, esetleg már több kapcsolatban is. Sok ember ilyenkor úgy kezdi a jelenleg keresett személy meghatározást, hogy a múltbeli, részben negatív tapasztalatait alapul véve kezdi el meghatározni a jelenben keresett személy jellemvonásait. Jó dolog, hogy ha meg tudod határozni, hogy mit nem szeretnél. Ám fontos, hogy a meghatározásaid pozitívak legyenek. Tehát például a „ne legyen kicsinyes”, helyett fogalmazz úgy, hogy „egy együttműködő, kompromisszumképes embert szeretnék magam mellé”.

Érdemes ezeket a gondolatokat, kritériumokat leírni saját magadnak. Ha papírra veted őket, akkor egzaktabban, külső szemlélőként tudsz ránézni. Már csak azért is érdemes nekiállni annak, hogy leírd, mert ezzel megtalálod a saját szavaidat azokra a jellemzőkre, melyek fontosak Neked. Ez is közelebb visz ahhoz, valóban azt találd meg, akit keresel. 

Ehhez a témához szorosan tartozik még egy gondolat: érdemes azt is végig gondolnod, hogy vajon Te rendelkezel-e azokkal a belső tulajdonságokkal, melyeket szeretnél megtalálni leendő párodban? Egy stabil kapcsolat egyik alapköve az egyenrangúság. Ezzel nem azt mondom, hogy egyformának kell lenni. Csupán azt, hogy mikor megfogalmazod magadban azokat a tulajdonságokat, melyeket szeretnél viszont látni leendő párodban, akkor maradj a realitás talaján, és önmagadat is ugyanazzal a mércével mérd!

A Duals társkeresői igen színes társaság. Van, aki az első ajánlásra megtalálja az igazit – már nem egy példát láttam erre! Van, aki régebb óta tartozik Tagjaink közé, eljár programjainkra, élvezi a színvonalas társaságot, élvezi a társasági életet vagyis aktívan keres. Sokan vagyunk, és szerencsére sokfélék, és mindenki a maga módján keres párt magának. De ezek a gondolatok mindenképpen segítenek, hogy a saját tempójában, a saját stílusában de olyan párt találjon, akivel valóban van esélye a boldogságra.

Ha úgy érzed, hogy ezeknek a kérdéseknek a tisztázásában segítséget szeretnél igénybe venni, keress meg bátran, és személyes tanácsadás keretében segítek Neked!

Amennyiben a könyv felkeltette az érdeklődésedet, szívesen olvasnál többet ebben a témában, vagy ajándékba adnád valakinek, a Duals oldalán keresztül megrendelheted tőlem.

Szeretettel:

Bánitzky Kata

Válaszaidat, hozzászólásaidat várjuk kommentbe és ha szeretnél velünk megismerkedni akkor kérj időpontot személyes konzultációra!Előző

Következő

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share This