Módszerünk: a személyes társkeresés.

„Amikor szembenézel azzal, hogy egyedül vagy, s felismered, hogy a napi rutin, amely a munka és a család köré szervezi az életed, nem feltétlen teszi lehetővé, hogy szert tegyél új emberek, férfiak, vagy nők ismeretségére, s kilépve a komfortzónádból úgy döntesz, hogy kezedbe veszed a dolgokat, s megkeresed azokat a fórumokat, melyek kifejezetten ismerkedés céljából jöttek létre, nagyon nem mindegy, milyen módját választod a társkeresésnek.”

Ezzel a mondattal kezdődik a Társra vágyom, hol találom? című, társkeresésről szóló könyvem első fejezete, mely tavaly jelent meg. Akárcsak a könyv írása és szerkesztése idején, de a mai napig: imádom ezt a mondatot. Hogy miért? Mert nagyon esszenciális. Mert kitűnően összefoglalja a társkeresés kezdeti időszakát. Vagyis azokat a lépéseket, melyekben még nem a külvilágfelé megette lépések a fontosak, hanem a Te saját, belső munkád.  

A Duals Társkereső Iroda vezetőjeként azt látom, hogy akik ezeket a kezdeti lépéseket nem tisztázzák le magukban, azok kisebb eséllyel találnak párt maguknak… és ez nem a külvilág hibája lesz…

Ezek a témák és kérdések kifejezetten fontosak a személyes társkeresésben. Amikor jelentkezik valaki a Duals Társkereső Irodánál, az első lépés egy személyes interjú. Ezen a beszélgetésen jól látszik: vajon tényleg készen áll a társkeresésre? Vajon végiggondolta ezeket a kérdéseket, és tudott legalább saját magának olyan válaszokat adni rájuk, melyek azt jelzik: valóban szeretne párt találni, és ezért tenni is hajlandó…

Az első lépés: a szembenézés. Vagyis felismerni, megfogalmazni, és kimondani saját magamnak, hogy egyedül vagyok. Ez már önmagában bátorságot jelent. Hiszen aki aktív társkereső, az tudja, hogy eddig eljutni már önmagában munka. 

A második lépés: ahogy most vezetem az életemet, ebben a stílusban – munka, család, napi rutin és egyéb kötelező körök, ahogy a könyv nyitómondata tartalmazza – nagy eséllyel nem fogok párt találni magamnak. Ezt sem könnyű kimondani, hiszen kegyetlen őszinteséget igényel. Futunk a mókuskerékben, próbálunk megfelelni a környezetünk elvárásainak, és mégis: egyik legalapvetőbb igényünk marad kielégítetlenül: a társ igénye. Ami valljuk be: nem egy luxus dolog, hiszen egyszerűen jól esik megosztani valakivel az életünket. 

A bűvös harmadik lépés: miért írom, hogy bűvös? Azért, mert tudjuk: a csodák itt kezdődnek – kilépés a komfortzónánkból. Ennek rengeteg módja van, még csak a felsorolással sem próbálkozom meg. Ez valóban teljesen személyiségfüggő és fontos, hogy ezt mindig szem előtt tartsuk. Ami az egyik embernek semmiféle megpróbáltatást nem jelent, abba más leizzad… 

Nyitó mondatom elemzésének legenergikusabb pontjához érkeztem: úgy döntesz, hogy kezedbe veszed a dolgokat. Ha már itt tartsz, akkor elég sok kérdést végig zongoráztál magadban.  Már nem hallgatsz azokra, akik csak a rossz tapasztalataikat mesélik, nem hallgatsz azokra, akik féltenek, esetleg személyes kudarcaik miatt le akarnak beszélni már csak a próbálkozásról is… Úgy döntöttél, hogy teszel magadért! Gratulálok!

Na de hogyan tovább? A következő blogbejegyzésemben erről fogok írni! 

Amennyiben a könyv felkeltette az érdeklődésedet, szívesen olvasnál többet ebben a témában, vagy ajándékba adnád valakinek, a Duals oldalán keresztül megrendelheted tőlem.

Szeretettel, 

Kata

Válaszaidat, hozzászólásaidat várjuk kommentbe és ha szeretnél velünk megismerkedni akkor kérj időpontot személyes konzultációra!Előző

Következő

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share This