Miért is kell, hogy legyen személyes társkeresés? Hát ezért!

​Manapság regisztrálni egy online társkereső felületre nagyjából annyira természetes és egyszerű, mint felhörpinteni egy pohár vizet, ha éppen megszomjaztál.  És persze épp ennyi is a hatása. Gyorsan kielégíthető hiányérzet, tökéletesnek tűnő felületkezelés, de épp ez a baj is vele. Az esetek túlnyomó részében pusztán csak felületkezelésről van szó. Amolyan instant kielégülést ad. 

Mert hogy is néz ez ki a valóságban? 

Adva van egy férfi, avagy nő – szándékosan nem teszek különbséget – aki egy szép napon arra a gondolatra jut, hogy Ő bizony magányos. Talán azért, mert valóban egyedül van, egy ideje már nincs párkapcsolata, vagy éppen társas magányban tengeti napjait, tehát a párja mellett nem találta meg a vágyott boldogságot, így hát körülnéz a piacon, milyen jobb lehetőségei volnának. Sajnos az online térben ez gyakran becsúszik. Hogy a partner még nem ment el, de már várják, kutatják, keresik a következőt, a lehetséges utódot, vagy épp csak valakit, aki, ha csak egy rövid időre is, de az újdonság erejével, amolyan boldogságpillanatféléhez juttathat.

Elkezdődik egy laza csetelés valamely erre a célra és valójában 99 %-ban többre nem is alkalmas applikáción, vagy levelezés valamely online keresőn. Mindegy is, a lényeg, hogy mindenki baromira nyitott egy kis pötyögésre, na de a találkozás, az már nem olyan kívánatos legtöbbször. Tudtad, hogy az online társkeresőkön ismerkedők csak töredéke jut el levelezőpartnerével egy személyes találkozásig?... 

TÁRSRA VÁGYOM, HOL TALÁLOM? - ISMERD MEG A TÁRSKERESÉS KULISSZATITKAIT!


Így hát, ha innen nézzük, végtelen időpocsékolásnak tűnik a dolog, mert hát adva van egy vadidegen, akivel elkezdtek felszínes, vagy esetleg mélyebb lelki életet élni, majd egyszercsak eltűnik. Mert kétséged se legyen afelől, hogy míg Te azt ecseteled neki, miért vagy még mindig egyedül, miközben megbízható, komoly gondolkodású, párkapcsolatra vágyó emberke vagy, szóval míg ezt vagy mást szavakba öntesz, megpróbálva persze a lehető legvonzóbban előadni magad, addig valószínűleg párhuzamosan még egy tucat emberrel alakul hasonló „viszonya”.

Az idézőjel persze, hogy jogos, mert ezen a ponton hogy is lehetne kapcsolatnak, viszonynak, vagy akárminek is nevezni a dolgot. Mivel sok a párhuzamos szál, többen előbb-utóbb kiesnek a rostán, már, ha a másik fél tényleg párt keres és nem csak csevegni szeretne – az online világban, hiába vagytok társkereső fórumon, még ez sem egyértelmű adott esetben.


Nehéz tehát összehozni a randikat és roppant felületes az egész. Fogyasztunk és fogyaszthatóvá válunk – ez van. 


De még ha el is juttok a találkozóig, még az sem jelent semmit. Mert honnan is tudhatnád, hogy az a valaki, aki a profilja mögé bújva olyan nyitott és vonzó személyiség, a való életben is az? Általában – és ez is statisztika – nem.

Ezért is olyan népszerű bizonyos szempontból az online tér. Mert mindenki olyat és azt varázsolhat magából, amilyen mindig is lenni szeretett volna. 

Csakhogy egy személyes találkozásnál gyorsan kibújik a szög a zsákból. És jön a csalódás és annak végiggondolása, hogy te Atyaúristen, már, megint mennyi időt és energiát pazaroltam egy láthatóan értelmetlen dologra!!!

De azért ne legyünk ennyire szkeptikusak! Tegyük fel, hogy szimpatikus az illető élőben is, még akkor is ott van az a sok-sok párhuzamosan futtatott szál a háttérben, minek következtében sokan szembesülnek a mondattal, mely úgy látom, manapság elég divatos:
- Ne haragudj, nagyon kedves voltál meg minden, élveztem is a találkozást, de úgy érzem, nekem ez nem megy, még nem vagyok készen egy kapcsolatra.

Ha ezt hallod, hagyd, hogy kigyulladjon a benned is ott lévő és valójában Téged nagyon is óvó piros lámpa. Mert ez egy óriási marhaság! Ha az illető ott van, csetelget, ismerkedik, még el is megy egy találkozóra, akkor persze, hogy akar valamit. Ismerkedni akar, de ha elhangzik ez a mondat, már biztos is lehetsz abban, hogy nem feltétlen komolyan gondolta. Veled legalábbis nem, mert ott van még az a sok-sok szál, melyet fel kell, hogy göngyölítsen – és igen, adott esetben az a hit, hogy nézzük, hátha van szebb, jobb, okosabb nagyon csábító tud lenni. 

A legtöbb embernek ez nagy önelégülést okoz, maga a tudat, hogy válogathat. Mert ettől többnek érzi magát, nő az önbizalma, csakhogy, ha erre használja az ismerkedést, annak semmi köze ahhoz, amit elköteleződésnek és a párkapcsolat iránti vágynak nevezünk. 

Az egóját legyezgeti, semmi többről sincs szó valójában. Ezért sem támasztható alá konkrét érvekkel az, hogy ha tényleg kapcsolatra, szerelemre, boldogságra vágysz, miért épp egy olyan laza közegben keresed, mint az online fórumok?...


Miért is nem inkább egy olyan közegben, ahol legalább azt tudhatod – mert tudhatod, hiszen a szolgáltatás erről szól – hogy vannak még Hozzád hasonló „ufók”, akik nem csak az idejüket töltik, hanem tényleg társra vágynak és nem hanzgatos életbölcsességekkel teleaggatott profilok mögé bújva, hanem készen állva megmutatni magukat, személyesen ismerkednének! Igen, a klasszikus társkeresés erről szól! 


Arról, hogy azok a nők és férfiak, akik ezt az utat választják, hajlandóak bemutatkozni egy személyes találkozás alkalmával, sőt, kifejezetten erre hajlandóak csak! Nem másra. Nem csetpartnereket keresnek amolyan jópofaságból és nem mondják azt egy randi után, hogy bocs, de nem állok készen egy komoly kapcsolatra. Nem mondják, mert nem is mondhatják, hiszen a személyes szolgáltatásnak épp az a célja, hogy az emberek társat találjanak. Persze itt sem lesz mindenki szimpatikus a másik számára, de legalább ilyen értelmetlen mondatok mögé nem bújhatnak. Legfeljebb azt mondják, hogy nem egymást keresik, de nem azt, hogy nem állnak készen egy kapcsolatra.

És még valami. A személyes társkeresésben van egyfajta igényszint, melynél lejjebb nem merészkednek. 

Nem, mert egyrészt aki ebben gondolkodik, az már elég érett személyiség ahhoz, hogy tudja, emberileg mit lehet és mit nem és mert moderálva van az ismerkedés. Igen, adott esetben jó, ha vannak bizonyos szabályok, melyek megadják a keretet. Még a társkeresésben is. Olyasmire gondolok itt, hogy nem bánunk tiszteletlenül a másikkal, kétszer is meggondoljuk, mit és hogy teszünk, mert van visszacsatolási lehetőség és egy perc alatt kiderülne, ha valaki kőbunkó módjára intéz egy randevút.

A neten fut most egy videó. Az online társkeresés kifigurázásáról. Érdemes megnézned. Érdemes, mert a vicc az, hogy valójában nem vicc. Kb. ilyen mértékben veszik komolyan egymást az emberek, amikor rászabadulnak az internetre. Vagy éppen hasonló őrültekbe botolhatsz. 

Nézd meg a videót és döntsd el, melyik oldalt választod. A videó „Gyűrűk urásan” dolgozza fel a témát, ám ha már népszerű filmeknél tartunk, hadd éljek én is egy hasonló példával:


Mindezek után eldöntheted, hogy hagyod, hogy uralma alá kerítsen a sötét oldal, vagy Jedi leszel a társkeresés Star Wars-ában. :-)


Nézd meg a videót a lenit linken és küldd el kommentben, hogy mindezek után mit választasz! Mi a Duals Társkeresőben a jedikkel vagyunk! ????

A randi az online társkeresésben


Szóval?.... :-)

--- Bánitzky Kata ---


Na igen! Egy kis önismeret nem árt a társkeresésben!

Szoktuk mondani, amikor két ember találkozik egy randevú keretében, nos, hát az minimum két ismeretlenes egyenlet! Hiába kérdezik tőlünk társkeresőink, hogy mekkora esélyük van az ismerkedésben, mert az, hogy megszervezzük

Körbe-körbe, karikába - Egy tipikus hiba a társkeresésben

Az ismerkedés, a társkeresés egyik legnagyobb buktatója – egy sor másik mellett persze – az a szituáció, amikor találkozol valakivel és nem tudod, hogy Ő éppen hol tart a saját történetében. Biztos Te is voltál

Megújulás - Élj most a párkeresésben is a lehetőséggel!

Húsvét ünnepe, akár vallásos meggyőződéssel, vagy akárcsak a népi hagyomány oldaláról tekintünk rá, mindenképpen az egyik legkülönlegesebb ünnepünk. Feltámadás és megújulás – ez a két kulcsmotívuma,

Randizol valakivel, s Ő még mindig a neten nézelődik – Micsodaaaa?

A párkapcsolatok jelentős átalakulásban vannak, s ez a tény magát az ismerkedést is komolyan befolyásolja. Ma már nem lehet olyan magabiztossággal elmondani, ha megismertél valakit és

A nők szép szál legényeket keresnek - De van ennek értelme?

Amikor eljutunk a Duals-ban az első, egymást megismerő konzultáció után további közös munkánk egyik nagyon fontos állomásáig, az interjúig, igazán elkezdenek izgalmassá válni a dolgok. Itt derül ki először

Önismeret - Hogy már most tudatos lehess későbbi párkapcsolatoddal!

Emberi kapcsolataink és így párkapcsolatunk is az egyik legnagyszerűbb színtere egyéni fejlődésünknek. Hihetetlen sok tapasztalatot rejt magában már csak a puszta tény, hogy akkor, amikor kialakítasz egy

​ Biztos, hogy leendő társadnál van boldogságod kulcsa?

Amikor kapcsolatra, párkapcsolatra vágyunk, valójában egy ősi érzés hajt bennünket: az egység élménye iránti olthatatlan vágy. Férfi és nő vagyunk, részei az egésznek, s mint részek, egyik, vagy másik

Valentin nap – A szinglik rémálma

A Valentin nap eredetileg a szeretetről és az egymásra való odafigyelésről szól. Eredetileg. Mert ma már nem sok köze van a hagyományhoz, sokkal inkább érezhetjük ügyes marketing fogásnak. Egy alkalomnak, amikor az emberek – ezúttal a