Amit még le kell tisztáznod magadban…

Legutóbbi blogbejegyzésemben a Társa vágyom, hol találom? című könyvemből mutattam be egy rövid részletet és ezt fejtettem ki részletesebben. Ez a bejegyzés csak az idézett részlet bővebb kiegészítését tartalmazza, de a téma teljeskörű bemutatásához elengedhetetlen még néhány részlet megemlítése. Erről írok most.

Mikor úgy döntesz, hogy társat szeretnél nem csak keresni, hanem találni is magadnak, akkor nem csak egy – most még – idegen személyt szeretnél bevonzani az életedbe, hanem a saját életedről is határozol. Ez most lehet, hogy túl triviálisnak hat, de remélem, hamarosan megérted, mire gondolok.  Megpróbálok rávilágítani néhány kérdéssel:

„Milyen életre vágyom a jövőben?”

„Mit jelent nekem a boldogság?” 

„Miért vagyok én egyedül?” 

„Mi az oka ennek?”

„Min kell változtatnom, hogy ez a jövőben ne így legyen?”

“Melyek azok a dolgok, melyeket az egyedüllét ellenére sem akarok feladni, és melyek azok, amiket kész vagyok elengedni?”

Ha a társkeresés személyes formáját választod, akkor jó úton jársz afelé, hogy ezekre a kérdésekre őszinte válaszokat adj – első sorban saját magamdnak, de előbb-utóbb újdonsült párodnak is! 

A Duals-nál meghatározott menete, mondhatni rituáléja van annak, hogyan egy randevú megszületik. Én személy szerint tisztelem azokat az embereket, akik a mai világban, amikor az egész életünket a technikai irányítja, mégis annyira fontosnak tartják a személyességet, hogy egy olyan alapvető dolgokban, mint a társuk megtalálása, kizárják az on-line világot, és egy olyan elven működő irodát keresnek meg, mint a Duals. 

Nálunk fontos szempont a másik személy alapvető tisztelete, ami mára a legtöbb helyen sajnos egyre kevésbé tapasztalható. Az a fajta hozzáállás, hogy tagjaink nem csak úgy próbálgatják, vagy éppen magukhoz próbálják a másikat, hanem értékelik, megtisztelik egymást az idejükkel, az érdeklődésükkel, a kíváncsiságukkal, és ha lehet, nem törekednek kínos, kellemetlen helyzetek generálására. 

Aki ilyen attitűddel érkezik hozzám, és ilyen hozzáállással indul el a párválasztás – valljuk be – rögös útján, az nagyobb eséllyel lesz ilyen a jövőbeni kapcsolatában is. 

Amennyiben a könyv felkeltette az érdeklődésedet, szívesen olvasnál többet ebben a témában, vagy ajándékba adnád valakinek, a Duals oldalán keresztül megrendelheted tőlem.

Szeretettel:

Bánitzky Kata

Válaszaidat, hozzászólásaidat várjuk kommentbe és ha szeretnél velünk megismerkedni akkor kérj időpontot személyes konzultációra!Előző

Következő

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share This