​ Nincs velem gond, csak a tökéletes partnert keresem!

– Köszönöm Kata, nagyon izgatott vagyok, várom a regisztrációt, hamarosan időt is tudok majd szakítani a társkeresésre – így köszönt el a jóképű harmincas férfi a több, mint egy órásra sikeredett, egyébként számomra is roppant érdekes első konzultáció után.

Vissza fog jönni, ez egészen biztos. Nem csak, mert megígérte, hanem mert mostanra, harmincas évei közepén járva, túl megannyi, mindig a felcsillanó reménnyel kecsegtető randevú után másra vágyik. Valami egészen különlegesre. Nem, nem csak partnerét tekintve, hanem a szolgáltatást illetően is. Elege van a levelezésből, a csetelésből, őszintén, vajmi kevés ideje is van erre, s megunta azt is, hogy azok az általa minőséginek nevezett nők, akikkel szívesen ismerkedne, az interneten szinte elérhetetlenek. Nem tudja megszólítani őket, mert igen: az igazán előnyös külsővel megáldott, csini fotóval szereplő nők levélügyileg el vannak kényeztetve. Mindenki őket akarja becserkészni, ezért szó szerint dömping szerűen kapják a leveleket, aminek az a következménye, hogy egy idő után már rá sem néznek arra, momentán kitől, mi érkezett.

Belefáradnak, mert bele is lehet, ezt a tempót épeszű ember nem bírja, nem is bírhatja az ismerkedésben. Itt adódnak aztán az első gondok, ami miatt tényleg elmennek egymás mellett az emberek.

TÁRSRA VÁGYOM, HOL TALÁLOM? – EGY KÖNYV NEKED A TÁRSKERESÉS KULISSZATITKAIRÓL!

Aztán jön a másik gond, ami szintén a fentiekhez kapcsolódik. A választás, a „választék” irdatlan lehetősége. Vagy legalábbis annak látszata. Hogy mindig feltűnik valaki újdonságképpen a palettán és ha elragadott az ismerkedés mókuskereke, szinte lehetetlen megállni, hogy odavonzza a tekintetet, az érdeklődést.

A férfi is erről beszélt. Arról, hogy bár szeretne igazán elköteleződni és Ő is, ahogy a legtöbben csak azt az Egyet, az Egyetlent keresi, mégis mit tegyen a fejében folyton felbukkanó kisördöggel, mely azt susogja, hogy még ne állj meg, ez még csak a kezdet, igenis találhatsz még Nála is jobbat, szebbet. Ezért is jött el hozzám, hogy ezt a csapdát a jövőben kikerülje. Hogy kikerülje a tömeget, az internetes ismerkedésre oly nagyon jellemző felszínességet, mely akarva-akaratlan hatással van mindenkire. Hogy ha elgyengül, legyen, aki felhívja a figyelmét arra, hogy igenis van megállás, ne a tökéletest keresd!

Óriási baj van körülöttünk emberi kapcsolatainkban, ez nem is kérdéses. A társkeresésben kifejezetten fogyasztjuk egymást, miközben mi magunk is éppen így járunk: fogyaszthatóvá válunk.

Ismerkedünk, lelkesedünk, óriási hévvel és szenvedéllyel belevetjük magunkat a kapcsolatba, a másikba – majd kihunynak a tüzek, alább hagy a hév és hajlamosak vagyunk tovább lépni. Mindez pedig egyenes út a kiégéshez. Nem természetes állapot, hogy magabiztos, sikeres és egyébként egytől-egyig nagyon is értékes emberek ilyen elveszettek legyenek a magánéletükben. De most itt tartunk és ennek a folyamatnak még koránt sincs vége.

Valamit nagyon elfelejtettünk, ami pedig igazán lényeges. A tökéletes társat vágyjuk, ergo készen szeretnénk kapni az amúgy is kész életünkbe partnerünket, miközben a kapcsolódás, a szerelem misztériuma arról is szól, hogy egymáshoz, majd együtt fejlődjünk.

Észre sem vesszük és éppen erről a csodáról mondunk le. Az együtt, a két különbözőből egy egészen újjá alakulás csodájáról. Mert két ember találkozása és kapcsolódása mindig különleges és megismételhetetlen. Mint az ujjlenyomat, egyedi, csak éppen két emberre szabva. Nincs két olyan energia, szenvedély, érzelmek, mint amit ketten, egymásért érezhetünk, táplálhatunk, fejleszthetünk. Amíg azonban a tökéletes párra vágyunk, észre sem vesszük, hogy talán már ott van az orrunk előtt. Egyszerűen nincs hozzá szemünk, hogy érzékeljük. Ez pedig baj. A fogyasztás, a külsőségek és a felszínesség rabjaivá váltunk, miközben egyre inkább elmagányosodunk.

Amikor eluralkodik rajtad a perfekcionizmus a magánéletedben, s a lehető legjobb partnert szeretnéd, mert az jár Neked, mindig tedd fel magadnak a kérdést:

Te vajon az vagy?…. Tökéletes?… Hogy is kívánhatnál magadnak olyasmit, aminek Te magad sem felelsz meg?…


DUALS TÁRSKERESŐ – SZÍVVEL, LÉLEKKEL TÁRSKERESÉS! JELENTKEZZ! >>>

— Bánitzky Kata —

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share This