Ne zárd be a társadat! – Apró trükkök, melyek segítenek az ismerkedésben és a párkapcsolatban (2. rész)

Folytatva az előző blogbejegyzésben megkezdett sorozatot, ismét készültem egy olyan témával, amely ugyan első hallásra apróságnak tűnik, de ha rosszul csináljuk, akkor – mint egy apró szem bors az ételben – bizony nagyon is kellemetlen tud tenni a kapcsolatunkban.

Mikor egy pár tagjai találkoznak, és lobog a szerelem, akkor a mérleg a közös programok, a közösen meghozott döntések irányába billen. Néha talán túlságosan is… Aztán a kapcsolat előre haladtával lassan-lassan visszakúsznak a felek életébe a csajos esték, a barátnőkkel megtett shopping-olások, illetve a focinézés a haverokkal, vagy a közös edzőterembe járás. 

Legyünk őszinték: ez így is van rendjén. Aki csak a lángolást akarja megtartani foggal-körömmel, annak sosem lesz igazán nyugodt, mély párkapcsolata. 

Sajnos sokan elkövetik azt a hibát, hogy megpróbálják bezárni a másikat. Amikor a kapcsolatban a kezdeti lángolás után egy másik szakasz, a megnyugvás időszaka következne, ettől megijednek. Mi az ijesztő ezen? Számukra az, hogy elveszíthetik a másikat. Hogy a másik fél elkezd időt tölteni másokkal – pontosabban csak visszatér azokhoz a korábban már meglévő kapcsolataihoz, amit a szerelem heve egy időre háttérbe szorított. 

Megpróbálja bezárni a másikat, azt gondolván, hogy így örökre, de legalább is hosszabb időre megmarad a szerelem. A valóság az, hogy ha ez valóban egy bezártság érzést jelent a másik embernek, s mint ilyen, nemhogy meghosszabbítja, inkább éppen lerövidíti a kapcsolat élettartamát. 

Hagyjuk élni a másik a másik felet a kapcsolatban! Ettől még megmarad a kapcsolat melegsége és személyessége! Ahogy elkezdenek gyűlni azok a dolgok, amikről csak a másik ember kedvéért mondunk le, ezzel arányosan kezd a szerelem, a boldogság érzése zuhanni. Ezzel kifejezetten gyilkoljuk a saját kapcsolatunkat!

Szeretettel,

Bánitzky Kata

Várjuk a hozzászólásaidat kommentben, és ha szeretnél bennünket megkeresni, kattints ide és kérj időpontot egy személyes konzultációra!

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share This