Humor – Apró trükkök, melyek segítenek az ismerkedésben és a párkapcsolatban (1. rész)


Ezzel a bloggal elindítok egy néhány részes sorozatot, melyben olyan apróságokról lesz szó, melyek óriási segítséget nyújthatnak nekünk a mindennapokban. Igen, vannak ilyen dolgok. Ingyen vannak, és mindenki számára elérhetőek és valójában óriási erő rejlik bennük. 

Ilyen például a humor. Ez a kicsiny eszköz átvezethet minket olyan óriási akadályokon és konfliktusokon, melyekről úgy érezzük, hogy teljesen fölénk magasodnak és összenyomnak. 

Mikor segíthet a humor? Szerencsére nagyon sok helyzetben! Eszköz lehet a megismerkedésben. Mikor mindkét fél ott áll, toporog, keresi a megfelelő alkalmat és a megfelelő szavakat, feszeng… Egy poén mindig tud segíteni! 

Segítségül hívhatjuk a humort egy régebb óta tartó kapcsolatban is. Elmesélek egy rövid történetet: képzeljünk el egy párt, aki egy meglepetés köszöntésre igyekszik – de sajnos rossz címre mennek. Ott állnak a süteményekkel, ajándékkal, óriási virágcsokorral, amikor kiderül, hogy a köszöntés egy másik lakásban lesz. Mit lehet tenni egy ilyen helyzetbe? Lehet mérgelődni, hibáztatni a másikat, vagy éppen durcásnak lenni. De lehet azt is tenni, hogy egymásra néznek, és nevetnek egy óriásit, és megállapítják, hogy ezek nem is ők lennénk, ha nem így történik… A feszültség ebben az esetben nem negatív irányban indul el és gyűrűzik tovább, ki tudja meddig, hanem egy közös nevetéssel feloldódik.

Fontos nevetni közösen, a közös dolgokon és fontos nevetni saját magunkon is. Ha kialakul egy olyan helyzet, amit humorral fel lehet oldani, akkor ne tartsuk magunkat a komoly, határozott énünkhöz – jól jön az majd máskor a munkában! 

Nagy biztonságot ad a kapcsolatban, ha tudom, hogy én is nevethetek a másikon és hagyom, hogy ő is nevessen rajtam. Persze nem szabad átesni a ló túloldalára. Ez a nevetés nem cinizmust, nem gúnyolódást jelent! Ennek a határnak a megtartása nagyon fontos! Ha rossz irányban használjuk fel ezt a humor adta erőt és negatív irányba fordítjuk át, akkor igen nagy károkat okozunk vele a kapcsolatunkban és komoly sebeket is a körülöttünk lévő embereknek. 

Kívánom, hogy jóízű humorral vidámabbá, szorosabbá tudd tenni kapcsolataidat és hogy sok nehéz pillanaton átsegítsen ez az apró kis trükk!

Szeretettel, 

Bánitzky Kata

Várom hozzászólásaidat és válaszaidat kommentben és ha szeretnél velünk megismerkedni akkor foglalj időpontot személyes konzultációra!


Előző

Következő

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share This