Az üzenettel csak a szavaidat adod, a hívással a hangodat is!


A hét elején megjelent blogbejegyzésben a kapcsolatok személyes jellegéről, és ennek fontosságáról írtam. Most ezt a témát fogom folytatni, hiszen ehhez még sok olyan apróság tartozik, amelyen érdemes elgondolkodni. 

Amikor egy sms-t küldünk valakinek, akkor csupán a szavaimat küldöm el neki, és válaszként is csupán a szavait kapom tőle. Habár igaz, hogy ma már az emoji jelek egész tárháza is a rendelkezésünkre áll, és ezekkel is tudunk kommunikálni, de ezek mégsem annyira személyes jellegűek. Egy üzenetnél még az is információt hordozhat, hogy tíz percen belül jön a válasz, vagy három nap múlva… Az élet gyakran közbeszól, és talán a késlekedés oka valóban az, hogy a külső események elsodorják az embert. Vannak olyan üzenetek, melyeket alaposan végig kell gondolnunk és idő, míg megfogalmazódik bennünk a válasz, és erre nem mindig jut energia és figyelem egy sűrű napon, értekezletek, meetingek és határidős munkák közepette… Ilyen esetekben a hirtelen elküldött, átgondolatlan üzenetet talán megbánunk a későbbiekben, és úgy érezzük, hogy nagyobb hibát követtünk el vele, mintha kicsit később, de érzéseinket pontosabban megfogalmazva válaszolunk.

Egy sms-sel, vagy egyéb üzenettel egy kicsit távolságot is tartunk. Egy kapcsolat kezdetén talán éppen ezt akarjuk kihasználni. Kommunikálni is szeretnénk a másikkal, de még meg akarjuk tartani a saját várunkat, a saját falaink nyújtotta biztonságot.

A szöveg alapú üzenetekhez az is hozzá tartozik, hogy éppen ezért írunk sms-t, mert így nyerünk egy kis gondolkodási időt magunknak – ezzel is fenntartva a saját térfelünk nyújtotta biztonságot.

Amikor szóban kummunikálok, vagyis felhívom a másik embert, akkor a hangomat is adom neki annak összes érzelmi jellemzőjével. Mennyivel informatívabb egy ilyen beszélgetés! 

Ki ne gondolkodott volna már azon egy kiadós sms-ezés után, hogy „itt vajon mit akart mondani” vagy „ezt vajon hogyan is értette?” Mindig maradnak kérdőjelek. 

A legjobb természetesen a személyes találkozás, hiszen itt aztán árad a kommunikáció! Az öltözködésünk, a kisugárzásunk, a viselkedésünk, apró mozdulataink mind-mind elárulnak rólunk valamit!

A DUALS Társkeresőben ezt tartjuk a legfontosabbnak: a személyességet! Ezért szervezünk minél több programlehetőséget regisztrált ügyfeleinknek, hogy kötetlen formában teret adjunk a személyes találkozásra, megismerkedésre.Válaszodat hozzászólásaidat kommentben és ha szeretnél bennünket megismerni, kattints ide és kérj időpontot egy személyes konzulátcióra!


Előző

Következő

1 hozzászólás

  1. Berényi Edit

    Én a személyes találkozóban hiszek. Ugyanúgy gondolom, ahogyan Te is Kata, hogy ott a kisugárzás, a másik fél metakommunikációja, öltözéke sok mindent elárul arról, akivel éppen találkozunk. Egy sms nagyon személytelen. Sms-t én csak információ küldésre használok, igyekszem kapcsolataimat személyessé tenni, személyesen találkozni. Elképzelhető a chat is. Gyakran beszélek telefonon is azokkal, akikkel nem tudok éppen akkor találkozni.

    Válasz

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share This