Mire szántam időt a héten?

A szerdai blog bejegyzésben arról írtam, hogy érdemes megvizsgálni, hogy időt is szánunk-e kapcsolataink ápolására, vagy csak ábrándozunk róla? 

Eljött a hétvége, érdemes egy kávé, egy tea vagy egy pohár bor mellett egy nyugodt pillanatban visszatekinteni és megnézni, hogy a nagy elhatározások mellett hogyan is alakult a valóság? Jutott idő arra, amit elhatároztam? Vagy legalább az általam legfontosabbnak tartott találkozó belefért-e?

Vagy úgy érzed: „én megpróbáltam, de igazán nem rajtam múlott…!” 

Van olyan, hogy összeesküsznek a körülménynek ellenünk, és a legnagyobb akarat ellenére sem sikerülnek a dolgok. Mert pont ezen a héten volt a céges plusz munka, most kellett leadni az őszi projektet, vagy éppen volt a családban egy születésnap, ami plusz időt és energiát követelt tőlünk. 

Van ilyen, sebaj! 

Ha valami nagyon kimaradt az elmúlt napokból, akkor még nincs késő, tervezd be a hétvégédbe! 

Vagy úgy érzed, hogy a hétvégéd csak arról szól, hogy futsz magad után, és megpróbálsz mindent elintézni, ami lemaradt hétközben? Sokan ismerjük ezt a helyzetet, nem vagy egyedül ezzel a problémával! Ha hibáztatod magad, azzal nem jutsz előre! Ha úgy érzed, hogy valóban hiba csúszott a számításodba, akkor próbáld meg a jövő heted másképpen alakítani. Átgondolt tervezéssel talán jobban sikerülhet! 

Egy ötlet: ha van valami halaszthatatlan tennivalód, és emiatt nem jut időd egy találkozóra, próbáld meg összekapcsolni a kettőt! Nyilván nem egy első randevúról, vagy egy sorsdöntő találkozásra gondolok. De egy jót beszélgetni egy baráttal vagy barátnővel egy bevásárlás közben is lehet – kimondta, hogy csak kávézóban ülve lehet egy jót beszélgetni?

Azon sakkozol, hogy a hétvégédbe sport fér bele, vagy a barátok? Kösd össze a kettőt! Talán jobban sikerül a program, mint előre eltervezed! Hidd el, nem csak Te szenvedsz időhiányban, hanem mások is.  

Tervezz magadnak olyan hétvégét, amilyet szíved mélyén szeretnél: lehet az otthonülős – ha úgy érzed, hogy túl sok volt a pörgés a héten -, vagy lehet aktív programmal telepakolt. Használd ki még ezt a szép őszi időt! 

Akárhogyan is alakul: azt kívánom, hogy találd meg önmagad benne, és közben érezd kapcsolataid fontosságát!

Válaszodat hozzászólásaidat kommentben és ha szeretnél bennünket megismerni, kattints ide és kérj időpontot egy személyes konzulátcióra!


Előző

Következő

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share This