Hol a helye a múlt érzelmeinek?

A legutóbbi blogbejegyzésem erről a témáról szólt. Azt írtam benne, hogy ez a sikeres társkeresés egyik legfontosabb eleme. Nos, mivel ezt továbbra is fenntartom, így megérdemel a téma még egy kis elemzést.

Tapasztalatom szerint sajnos a legtöbb ember egyáltalán nem hisz abban, hogy egy kicsit is szerethető. Ennek semmi köze a diplomához, a sikerhez, a gazdagsághoz! A legsikeresebb emberek is gyakran bukdácsolnak a szerelemben, mert alapvető kérdésekkel nincsenek tisztában. A sikerességnek megannyi válfaja van, így aztán az üzleti élet sikeresség nem jelenti a szerelmi élet sikerességét. Hogy miért nem? Azért, mert egészen más kompetenciákat igényel a két terület. Sőt, mondhatnám, hogy bizonyos helyzetekben éppen az ellenkezőket! 

Aki az alapvető érzelemivel nincsen rendben, nem ismeri fel őket, nem tudja még saját maga számára sem, nemhogy a másik ember számára megfogalmazni, nem tud kapcsolódni az érzelmeihez, annak a tárkeresés egy nehéz terület. Érzelmi téren és magánéleti szempontból is gyakran a legnagyobb koponyák, szakmájuk leg-leg-legjei a legnehezebb esetek. De nem reménytelenek! Csak meg kell tanulni egy másik nézőpontot is…

Ha valakinek tehát – és ez társadalmunkra nagyon is jellemző – eleve gondja van az érzelmeihez való kapcsolódással, egyébként sem könnyű megértenie, hogy bizonyos helyzetekben mit miért tesz. Egy szakítás után csak nagyobb bajuk lesz ezzel. Igazán mély önismeret szükséges ahhoz, hogy egy fájdalmas csalódás után az ember viszonylag könnyen, ismét emelt fővel tudjon megállni mások előtt, a másik nem előtt – vagy éppen csak reggelente a tükörbe nézve…

A sikeres társkeresés első kulcsa ezért a megfelelően menedzselt szakítás és elengedés lehet! Hiszen mikor véget ér egy kapcsolat, talán akkor a legnehezebb elhinni, hogy van remény egy új szerelemre. Egy olyan szerelemre, amelyről talán még nem is álmodtál! Egy olyan szerelemre, amelyben az lehetsz, aki valójában vagy, szerethető, és nagyon is szerető ember! 

Annyira elevenen tud élni bennünk a szakítás minden egyes a szívünket darabokra törő mozzanata, hogy még a halvány reményét sem látjuk annak, hogy egyszer majd talán képesek leszünk újra hinni és bízni a szerelemben. 

Erről és még megannyi társkeresésről szóló témáról olvashatsz a Társra vágyom, hol találom? című könyvemben.

Amikor ez így van, ha mélyen, legbelül nehéz hinni bármiféle jóban és magában a boldogságban, mégis mit gondolsz, vajon mit várhatsz a társkereséstől? Hogy is írhatnád felül mindazt, ami nagyon, de nagyon mélyen munkál Benned és minden egyes megnyilvánulásod mögött, akár egy randevún, akár egy újabb kapcsolat alakításánál ott motoszkál Benned? 

Egy jól vezetett szakítás leginkább az újrakezdés miatt fontos. Ugyanis ne gondold, hogy elengeded a párod, és máris tökéletesen készen állsz az ismerkedésre, hiszen legbelül még nem tudsz nyitni egy másik kapcsolat felé, bizalmatlan vagy a másik nemmel szemben…

Az, hogy milyen párkapcsolatban élsz vagy hogyan állsz most éppen a társkereséssel, megmutatja, milyen sérelmek maradtak meg Benned az exeddel kapcsolatban. 

A következő kapcsolatod ott kezdődik, ahol az előző befejeződött… Ezért, ha szeretnél újrakezdeni, lehet, hogy arra lesz szükséged, hogy visszatérj és megdolgozd mindazt, mit meg kell… 

Amennyiben a könyv felkeltette az érdeklődésedet, szívesen olvasnál többet ebben a témában, vagy ajándékba adnád valakinek, a Duals oldalán keresztül megrendelheted tőlem.

Szeretettel,

Bánitzky Kata

Válaszaidat, hozzászólásaidat várjuk kommentbe és ha szeretnél velünk megismerkedni akkor kérj időpontot személyes konzultációra!


Előző

Következő

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share This