Hogyan állsz az exeddel?

Ez a kérdés az egyik legfontosabb momentum a tudatos társkeresésben! Azért, mert társkeresés egyik legnagyobb nehézségét sokszor a nem megfelelően lezárt múlt jelenthetni. Most azt gondolhatod: „már megint ez a téma?! Úgy unom…” Alapvetően megértem ezt az érzésedet, hiszen a jövőre figyelsz, új kapcsolatot szeretnél, továbblépni szeretnél – és mégis a múltat hánytorgatom fel Neked… Bemutatom, miért fontos ez ennyire.

Emberek vagyunk, és mint ilyen – sebezhető. Sebeink nagy része korábbi kudarcainkból, csalódásainkból, s éltünk le nem zárt, a helyére nem került fejezeteiből fakadnak…

Egy kapcsolat elengedésének számos fontos fázisa van, melyen, ha tisztességgel végig haladunk, nem áll elő az a mindenki számára kellemetlen szituáció, amikor az új kapcsolatunk kezdetén több szó esik a korábbi partnerről és az általa elkövetett hibákról, mint saját magunk, illetve az új, potenciális partnerünk bemutatásáról.

A Duals Társkereső Iroda vezetőjenként sajnos nem egyszer találtam már magamat szemben ezzel a helyzettel, illetve olyan társkeresővel, aki így viselkedett. 

A negatív kötelék is kötelék, csak éppen az ellenkező póluson foglal helyet. Ahogy a szeretet, szerelem képes hosszabb időre, vagy akár egy életre is összekötni két embert – ugyanezt képes produkálni a harag és a gyűlölet.

Az érzelmek pont ugyanolyan természetesek egy válás során, int egy bimbódzó szerelmi kapcsolatban, vagy akár a gyászban. Az érzelmeknek mindig helye van – baj csak akkor van, ha beleragadunk ezekbe.

Ha nem tudjuk lezárni a korábbi, immáron véget ért kapcsolatot, akkor saját magunknak építünk gátat, és saját magunkat akadályozzuk a tovább lépésben.

Erről és még megannyi társkeresésről szóló témáról olvashatsz a Társra vágyom, hol találom? című könyvemben.

Ha nem dolgozunk fel megfelelően egy szakítást, félő, hogy a múlt fájdalmas darabkáin keresztül fogunk a jövőben is tekinteni a szerelemre. Ez pedig mindennél jobban eltávolít az önfeledt boldogságtól és mindattól a csodálatos tapasztalattól, ami még várhat ránk az életben és persze a magánéletben. 

Az elengedés azért is fontos, mert ez teszi az embert igazán nyitottá egy új szerelem befogadására és önfeledt megélésére. 

A társkeresés világában bizony előfordul, hogy az emberek új kapcsolatot építenek, miközben még nem zárták le, vagy nem zárták le elég alaposan a régit. Ennek az a legnagyobb veszélye, hogy egy potenciális új társsal azért nem sikerül a kapcsolat, mert még mi magunk nem állunk készen rá. Elszalasztunk egy remek lehetőséget, sőt, talán még oly sérelmeket is rávetítünk, melyekről aztán igazán nem tehet az illető.

Amennyiben a könyv felkeltette az érdeklődésedet, szívesen olvasnál többet ebben a témában, vagy ajándékba adnád valakinek, a Duals oldalán keresztül megrendelheted tőlem.

Szeretettel,

Bánitzky Kata

Válaszaidat, hozzászólásaidat várjuk kommentbe és ha szeretnél velünk megismerkedni akkor kérj időpontot személyes konzultációra!


Előző

Következő

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share This