Bemutatás a családnak – már megint?!

A héten már volt egy blogbejegyzésem a családdal kapcsolatosan. Mióta ez az írás megjelent, több személyes konzultációra érkező ügyfelemmel folytatott beszélgetés során is előjött ez a téma, így szeretném most ezt néhány gondolattal folytatni, mert láthatóan sok kérdés kapcsolódik ide. 

A Duals tagjai párkereső nők és férfiak. A család témaköre egy sajátos szemszögből vetődik fel az életükben. 

Amikor valaki éppen kilépett egy kapcsolatból, ugyan keres párt magának – hiszen ezért lépett kapcsolatba a Duals-szal -, de azért élvezi az egyedüllét egyes talán pozitívnak mondható hozadékait is. Számára például ugyanis nem annyira kötelező dolog és teljesítendő elvárás, hogy az ünnepeket kizárólag családi körben töltse el. Valljuk be, ez olykor felszabadítóan is tud hatni. 

Aztán megtörténik a nagy találkozás, újra fellobban a szerelem, és – talán hosszabb idő után, mint az első kapcsolatnál – de lassan ismét felvetődik a megismerkedés kérdésköre a tágasabb család tagjaival is.

Legyünk őszinték: aki már ezt egyszer – vagy esetleg többször végig csinálta – óvatosabb ebben a kérdéskörben. 

Felnőttként új kapcsolatot kezdeni, esetleg már a harmadik vagy negyedik alkalommal, egészen mást jelent, mint huszonévesen égni a szerelem tüzében. 

A családdal való megismerkedés már nem feltétlen annyira sürgető dolog, mint fiatal korban. Kevésbé vagyunk lelkesek, de talán ez nem is lelkesedés kérdése, hanem egyszerűen máshogyan viselkedünk párunk tágabb családi körében fiatalon, mint érett felnőttként. Nem akarunk annyira megfelelni nekik, határozottabban húzzuk meg a határainkat, erősebben képviseljük a saját véleményünket.

De mennyire is jó ez a határozottság? A távolságtartás – ami a mi szempontunkból az éppen jelenlévő, számunkra vadidegen emberek személyének szól – a másik oldalról nézve újdonsült párunk családtagjainak közvetetten üzenettel bír.  Ami nekünk egyszerű önvédelem és óvatosság, az a külvilág felé talán zárkózottságnak, vagy súlyos esetben az érdeklődés hiányának vagy elutasításnak is tűnhet. 

Ebben is – mint az életben a legtöbbször – az arany középút a legcélravezetőbb. Teljesen érthető, hogy egy kicsit óvatosabbak vagyunk és az vesse ránk az első követ ezért, aki ugyanebben a helyzetben, ugyanilyen nehézségek közepette másképp cselekszik. 

A Duals vezetőjeként több ezer társkeresővel beszélgettem már. Tudom, hogy ez nem feltétlen könnyű helyzet. Úgy tedd, ahogy Neked ez a szíved szerint való! Ha őszintén megbeszéled a pároddal, akkor lehetőséget adsz neki arra, hogy megértse viselkedésed mozgatórugóját és nagyobb erővel támogathat Téged abban, hogy megtaláld a számodra megfelelő, kényelmes pozíciót nem csak a kapcsolatotokban, de a tágabb családban is.

Szeretettel:

Bánitzky Kata

Válaszaidat, hozzászólásaidat várjuk kommentbe és ha szeretnél velünk megismerkedni akkor kérj időpontot személyes konzultációra!Előző

Következő

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share This