Ne akarj megváltoztatni! – Apró trükkök, melyek segítenek az ismerkedésben és a párkapcsolatban (3. rész)

„Miért nem szeretsz úgy, ahogy vagyok?” Ki ne hallotta, vagy mondta volna már ezeket a szavakat…!? Ugye ismerősek? A Duals Társkereső vezetőjeként már nem egyszer hallottam ezt a mondatot.

Egy kapcsolat elején, a kezdeti lángolás után valahogy automatikusan elindulnak az olyan típusú gondolatok, melyek a szeretett , sőt, imádott személy – mert még mindig megőrülünk érte, ez nem kérdés – alakítására irányulnak. Amikor a kezdeti izgalmak és újdonságok után kezd beállni a nyugalom, már nincsen annyi újdonság, mint az ismeretség legelején, akkor valahogy elkezdjük – kezdetben agyban, aztán egyre nagyobb hangot adva elképzelésünknek – alakítgatni a másikat. Jó, hogy van, szuper, vele kerek az életünk, no de milyen jó lenne, ha… 

Van, aki már a legelején hangot ad annak, hogy mit is kellene szerinte a másiknak – akit amúgy imád, és rajong érte – másképpen csinálni. 

Legyen ez öltözködés, viselkedés, étrend, időbeosztása vagy a társas kapcsolatok ápolása.  

Egyszer egy férfi ezt mondta nekem:

„ A nők meg akarják változtatni a férfiakat, majd arról panaszkodnak, hogy ez a férfi már nem az, aki régen volt!”

Amikor két ember élete összekapcsolódik, először lazábban, majd egyre szorosabban, akkor ennek a két eddig teljesen különböző életnek valahogy idomulnia kell egymáshoz. Az összecsiszolódás nem kerülhető el, sőt, teljesen természetes folyamat. 

És nem is mindig annyira könnyű megtalálni a határt az összecsiszolódás, és a másik megváltoztatása között. Hiszen, ha beépítek valamit az életembe, akkor annak teret is kell adni benne. Ha valóban azt szeretném, hogy része legyen az életemnek, akkor ez változásokat fog eredményezni. 

A másik embert sokkal könnyebb megváltoztatni – legalább is ezt gondoljuk. De valóban könnyebb? Nem csak kényelmesebb? 

„Ha igazán szeret, és kellek neki, akkor megváltozik értem…” Ezt is hallottuk, sőt, mondtuk is már – valljuk be őszintén… 

Érdemes végignézni a kapcsolatunkat – ha most éppen nincs, az eddigieket – hogy mi az, amit elvárunk a társunktól ezen kijelentés mentén és mi az, amit mi magunk megteszünk kettőnkért.

A blogsorozat korábbi részeit itt és itt olvashatod!

Szeretettel, 

Bánitzky Kata

Válaszaidat, hozzászólásaidat várjuk kommenteben és ha szeretnél bennünket megismerni akkor kattints ide és foglalj időpontot személyes konzultációra!


Előző

Következő

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share This