Végre újra őszi örömök!

Ha jól belegondolok, nem is emlékszem, hogy mikor volt legutóbb ilyen őrületesen gyönyörű ősz, mint az idén. A szeptember ugyan ránk ijesztett egy kicsit, de az elmúlt bő egy hónap egy nem várt ajándék volt a természet részéről! A kellemes, langyos időjárást túlszárnyalta az őszi színek kavalkádja, amire minden egyes napsütötte délutánon rá tudtam csodálkozni.

Igazán kimaxolhattuk az őszi ruhatárunkat is, hiszen nem kellett egy hét alatt átállni a 30 fokról az 5 fokra – hiszen ilyen őszt is láttunk már!   

A hétvégéken remek programokat lehetett szervezni, társasággal vagy éppen egyedül. 

Úgy érzem, hogy ez az az idő, amit bármeddig tudnák élvezni, és örökké akarom az energiáját, hiszen feltölt! De előbb-utóbb csak beköszönt a hidegebb idő. Sebaj, nézzük a jó oldalát! Miért is lehet örülni az igazi késő őszi, hűvösebb időjárásnak? Összeszedtem az én kedvenc dolgaimat ebből az évszakból. A Te kedvenceid is közöttük vannak? 

Indítsunk a kulináris élvezetek irányából: az ősz koronázatlan királya számomra a sült szelídgesztenye. Szeretem a régimódi ruhába öltözött férfi vagy éppen női árusokat, akik sütik ezt a finomságot. Szeretem az árusok körül álldogáló, beszélgető emberek látványát. De legjobban a sült gesztenye illatát és ízét szeretem. Nálam szinte rituálé az első sült gesztenye vásárlása és elfogyasztása a barátnőkkel…

Mivel lehet leöblíteni ezt az őszi csemegét? Az időjárás változásával a fehér borról inkább áttevődik a hangsúly a testesebb, nehezebb, vörös borokra, és ezek mindenféle ízesített változatára. Szeretem látni, ahogy az otthoni boros készletben az elfogyasztott, fehér boros palackok helyét immáron vörös borokkal töltöm fel. Egy kellemes, forralt boros vagy éppen puncsos program egy vidám társasággal már csak akkor lehet jobb, ha ti magatok készítitek el a finom italt…

Habár nem vagyok egy nagy túrázós, de ősszel mégis hívogat az erdő. Egészen más hangulata van a tájnak ebben az évszakban. Tökéletes helyszín egy baráti beszélgetéshez, vagy éppen egy bimbózó szerelem romantikus sétájához. Személy szerint ősszel még egyedül is szeretek sétálni egyet az erdőben. Elvarázsol, kitisztítja a fejem, és feltölt energiával. Csak ajánlani tudom mindenkinek….

Az utolsó kedvencemet szándékosan hagytam a sor legvégére, hiszen ehhez még sokat kell hűlnie az időnek. Egyre több helyen állítanak fel jégpályákat, és remélem, hogy ez a szokás tovább fog terjedni. Ez az időtöltés kint van a szabadban, a friss levegőn, ami mindig üdítően hat rám. Nem túl megterhelő, de mégis aktív mozgás, és az esések és bizonytalan mozdulatok okozta nevetések mindig összekovácsolják a csapatot. Tavaly a Duals is szervezett közös korcsolyázást a Tagoknak! És milyen jól sikerült! Mit szóltok, lenne kedvetek idén is eljönni?

Szeretettel:

Bánitzky Kata

Válaszaidat, hozzászólásaidat várjuk kommentbe és ha szeretnél velünk megismerkedni akkor kérj időpontot személyes konzultációra!Előző

Következő

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share This