Neked mit jelentenek a nagy szavak?

Gyakran dobálózunk nagy szavakkal mint szerelem, kapcsolat, barátság, boldogság. Érdemes néha mélyebben is belegondolni abba, hogy milyen konkrétumokat tartalmaznak ezek a szavak, mik a valódi jelentésük számunkra? Csak a nagyobb hatás elérése érdekében használjuk őket olyan helyzetekben, ahol egyáltalán nem indokoltak? Az a tapasztalatom, hogy néha csak úgy szórjuk a nagy szavakat, és nem is gondolunk bele, hogy mit mondunk. 

Ebben a blogban felteszek néhány kérdést, melyek segítenek Téged közelebb kerülni a saját érzéseidhez, gondolataidhoz, vágyaidhoz a szerelem terén.

Gondold végig, mit jelent számodra a szerelem? Mi az, amit meg akarsz élni vele? Egy érdekes módszer – és nagyon sokat segíthet az is -, hogy megpróbálod más szavakkal meghatározni, elmondani, körül írni a szerelmet vagy azt az érzést, amit szeretnél ettől megkapni. Elismerés? Társas lét? Az, hogy számíthatsz valakire?

Az életed melyik részeibe szeretnéd őt beengedni? Hányszor hallottam a választ: „természetesen mindegyikbe?! Ez meg milyen kérdés?!” Aztán hányszor hallottam, hogy „na, azért azt nem gondoltam, hogy ennek ilyen következményei lesznek …” Például: “szeretnék vele utazni” – hangzik az óhaj. De vajon azt is engeded, hogy az úticélt a másik határozza meg? Vagy úgy hangzik a sóhajod, hogy „szeretnék vele utazni de úgy, hogy én mondom meg, hogy hova, és hogy ott mit csinálunk….” Hm?

Ugyanezt a kérdést egy másik oldalról megközelítve: közösen létrehozni valamit a szerelmeddel – ez egy kétoldalú dolog. Te is beleadsz valamit és ő is belead valamit. Te mit adsz bele? Akár egy listát is készíthetsz azokról a dolgokról, melyek bele tudsz tenni egy kapcsolatba, a nagy közösbe. Korábban írtam már mindenféle listákról, melyekhez a legnagyobb rugalmassággal javasolt hozzáállni. Érdemes ezeket a bejegyzéseket is elolvasni!

A szerelem egy szép, hangzatos szó, mely szinte mindenkinek mást jelent. Biztos Te is hallottad már: “nekem ez a szerelembe nem fér bele!” vagy „nekem enélkül nem működik a szerelem.” Ez utóbbira talán elsőnek a vonzalom, a testi vágy jut eszünkbe. De ez nem csak ezt takarja. Mi a helyzet a kompromisszum kérdésével? Részedről mennyire fér bele a szerelembe az, hogy akit keresel az nem egy általad kreált, katalógusból kilépett tökéletes személy? 

Amennyiben érdekesnek találod a témát, akkor ajánlom Neked a TÁRSRA VÁGYOM, HOL TALÁLOM? cím könyvet, mely a társkeresés világában altöltött 11 éves szakmai tapasztalatunkat foglalja össze.

A következő kérdést a szakmai tapasztalatom mondatja velem: miben vagy hajlandó engedni? Ha megvan a listád arról, hogy Te miket teszel bele egy kapcsolatba és miket vársz el a másiktól, akkor az utóbbit tekintsd át olyan szemmel is, hogy melyik pontból mennyit vagy hajlandó engedni? 

Ha most a társkeresés időszakában vagy, akkor használd ki ezt az átmeneti állapotot arra, hogy végig gondolod és tisztázod magadban ezeket a kérdéseket. Egészen biztosan nagyobb esélyekkel indulsz neki a következő kapcsolatodnak!

Szeretettel,

Bánitzky Kata

Neked erről mi a véleményed? Van néhány további tipped vagy jótanácsod? Ha szeretnél velünk megismerkedni akkor kérj időpontot személyes konzultációra!


Előző

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share This