GHOSTING – a mai, modern társkeresés legundokabb jelensége

Meggyőződésem, hogy aki valaha is belekósolt már az online társkeresés világába, ilyen vagy olyan módon, de egész biztosan találkozott már a ghostinggal, mint jelenséggel.

Vagy azért, mert Vele is megtörtént, megtették, vagy, mert valamelyik randevúpartnere,  ismerőse mesélt hasonló, keserű tapasztalatokról, vagy éppenséggel legrosszabb esetben azért, mert magának az illetőnek esik nehezére a nemet mondás, ezért pedig előszeretettel folyamodik ehhez a megoldáshoz, amikor már kényelmetlen számára az ismerkedés.

Akárhogy is, de leszögezhetjük: a ghosting sajnos gyakori, s ennek leginkább az az oka, hogy az online térben lényegében, mivel nincsenek, mert nem is lehetnek retorziók egy-egy viselkedési anomáliára, egyesek úgy érzik, hogy bármit és mindent IS megtehetnek a másikkal.

Sajnos mostanában hozzám is sokan fordulnak tanácsért egy-egy online ismerkedésben elszenvedett ghosting esemény után. Meg kell mondjam, többségében ezek bizony könnyes beszélgetések szoktak lenni az áldozatok részéről.

Merthogy egy ilyen esemény szörnyen tud fájni, s igencsak rombolóan hat a cserbenhagyott fél önérzetére, önbecsülésére.

A ghosting az a szituáció, amikor az ismerkedés, vagy akár egy kapcsolat hirtelen megszakad, méghozzá úgy, hogy az a fél, aki aktuálisan kilép ebből a helyzetből tulajdonképpen szó nélkül, egyik pillanatról a másikra távozik. Azaz köddé válik, innen ered az elnevezés is.

Nevezhetjük egyébként egyfajta cserbenhagyásos gázolásnak is, ez talán élethűbben tükrözi a pusztítást, amit egy ilyen cselekmény tud okozni.
Az áldozat ugyanis általában magát hibáztatja, miközben küzd azzal az érzéssel is, hogy elfogadja, hogy vele ez megtörténhetett, vele ezt valaki meg tudta tenni.

Valaki, akihez érzelmek fűzték, akiben hitt, akivel jól érezte magát, s akiről még véletlenül sem tudta volna elképzelni, hogy ilyen módon zárja le a kapcsolatot.

És épp ez az ijesztő a ghostingban, hogy valójában nem tudsz, mert nem is lehet rá felkészülni. Egy óriás csalódás, amit megélsz és rengeteg benned a megválaszolásra szoruló kérdés.

Valójában azonban csak két fontos kérdés van, mellyel foglalkoznod érdemes, ha ghosting áldozata leszel.

Erről a két kérdésről is mesélek részletesebben az alábbi videóban és természetesen arról is, hogy mit árul el magáról az, aki csak úgy eltűnik egy kapcsolatból.

Mert hiába is tűnik egyesek számára könnyebbnek szó nélkül távozni, ez egyfajta nem túl fényes bizonyítvány is az illetőről. Valójában tehát, aki megúszásra játszik, s azért ghostingol, sokkal többet árul el magáról, mint azt gondolná vagy szeretné.

Hallgasd meg a videót, s ne felejts el feliratkozni csatornámra!

Ha pedig egy igazán ghosting mentes övezetre vágysz az ismerkedésben, várlak szeretettel egy konzultációra, hogy aztán csatlakozhass közösségünkbe.

ITT TUDSZ JELENTKEZNI-KATT!

Szeretettel,

Bánitzky Kata

Előző

Hozzászólás írása

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.