Vedd észre a csiszolatlan gyémántot! Hidd el, érdemes!

A megjelenés az esztétikus megjelenés mindig nagyon fontos volt az emberek életében, azonban a 21. századi társadalomra ez fokozottan igaz. Az első benyomásunk, első gondolataink is ez alapján alakulnak a másikról. Valóban fontos az ápoltság, az igényesség reprezentálása a külvilág felé. Több éves, társkeresőkkel folytatott munkám során gyűjtött tapasztalataim alapján kijelenthetem, hogy a párkeresés sokszor ott csúszik el, hogy tudatosan vagy öntudatlanul, kész partnerre vágyunk. Ez igaz a megjelenését illetően és persze a belső lelki világára is. A modern nő check-list-je sokszor igencsak terjedelmes. A férfi legyen vonzó, sármos, igényes, jól öltözött, legyen megfelelő egzisztenciája és persze az önismerete is legyen fejlett. Az pedig nem is kérdés, hogy megbízható, hűséges, rendes emberre vágyunk szinte mindannyian.

Sajnos, sok esetben azonban ezek az elvárások kontraproduktívak. Szintén tapasztalatból mondhatom, rengeteg férfival való előzetes konzultáció után, hogy a rendes, megbízható férfiak sokszor nem tudják magukat megfelelően megjeleníteni a különféle társkereső felületeken, nem tudnak megfelelő önmarketinget gyártani. Mert nem ilyen beállítottságúak. Mert nem azzal vannak elfoglalva, hogy miként jelenítsék meg magukat a külvilágnak. Éppen ezért azonban gyakran úgy érezhetik, hátrányban vannak azon férfitársaikhoz képest, akik esetleg többet foglalkoznak a megjelenésükkel, jobban képben a divat terén, több külsőséggel bírnak. Ez valahol úgy gondolom, igaz is. Egy jól öltözött, stílusos férfin hamarabb megakad a szemünk és ezzel nincs is semmi baj. És azt is leszögezném, hogy ezzel nem azt akarom mondani, hogy egy stílusos férfi nem lehet rendes, megbízható személyiség.     

A gond inkább az, hogy sokszor nem vesszük észre, hogy a másik embernek a külsőségeken túl milyen rejtett kincsei vannak, milyen tartalékokkal rendelkezik, s adott esetben segítségünkkel mit lehet belőle kihozni. Elmegyünk a csiszolatlan gyémántok mellett, pedig sokan vannak, ezt elhiheted.

Igenis tisztában kell lennünk azzal, hogy míg nekünk, nőknek prioritás a stílus, a férfiak többségét nem érdekli ez a terület. Ha csak megnézed, hogy a férfi és a női magazinok témái mennyire különböznek, melyik, milyen mértékben foglalkozik a divattal, a megjelenéssel, egyáltalán a külsővel, láthatod, ordít a különbség. 

Éppen ezért, nagyon fontos, hogy egy ismerkedés alkalmával ne legyünk előítéletesek és ne az alapján vonjunk konklúziót egy férfiról, hogy mit visel. Hogy az a cipő vagy pulóver mennyire trendi vagy épp színben, stílusban passzol-e, mert tudom, sok esetben nem 😊, de ez nem azt jelenti, hogy az illető, emberi értékeit tekintve ne lehetne kiváló társad az életben. Az intellektualitás, a nézetei, az, hogy hogyan viselkedik Veled és mennyire odaadó, sokkal fontosabb tulajdonságok.

El kell fogadnunk, hogy sok egyébként nagyon is értékes, intelligens és kedves férfit nem a divat érdekli. És azt se feledjük, hogy egy sikeres, jó kiállású és megjelenésű férfi mögött általában ott van egy erős és magabiztos nő. Aki akár lehetnél Te is! Mert igazán egyszerű stílustippekkel tudunk a későbbiekben segíteni partnerünknek.

Korábbi blogbejegyzésünkben összeszedtük a férfi ruhatár alapdarabjait, amely nagy segítség lehet.

 

 

 

(Kép forrása: Pixabay)

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share This