Mi számít megcsalásnak?

Mi számít megcsalásnak? A Fókusz múlt heti riportjában erre a kérdésre kerestük a választ. 

Hogy kinek mi számít hűtlenségnek, megcsalásnak, teljesen szubjektív dolog. Hiszen mind mások vagyunk, ez által máshol húzzuk meg határainkatis. Sokszor azonban egy párkapcsolaton belül sem egyeznek a vélemények, s ez gyakran szülhet konfliktust.

Van, aki számára csak a testiség számít megcsalásnak, s van, akinek bizalmát egy érzelmi viszony egy kívül álló személlyel tudja teljesen megrengetni. Míg a flört sok esetben még éppen elfogadható egy kapcsolatban, a legtöbben talán a csóknál húzzák meg azt a bizonyost határt. A hűtlenség mindenesetre az egyik legfájdalmasabbdolog, amit csak átélhetünk egy párkapcsolatban. Azonban egy „apró félrelépés” is képes a bizalmat megrengetni vagy akár lebontania másik félben, amelyet rendkívül nehéz, sőt olykor lehetetlen visszaépíteni.

Ahány kapcsolat, annyi látásmód.Azt gondolom, nem az a fontos, hogy egy kapcsolat mennyire konzervatív vagy szabadabb szellemű, hanem az, hogy hasonlóan vélekedjen a pár a témáról.

A kulcs itt is a kommunikáció. Fontos, hogy már a kapcsolat elején osszuk meg egymással véleményünket a témával kapcsolatban és építsünk felegy úgy nevezett szabályrendszert, csak úgy, mint egy társasjátékban. Ha valaki felrúgja a szabályokat, az bizony csalásnak műnősül. Tisztában kell lennünk ehhez saját igényeinkkel és határainkkal is. Hiszen a másik fél is csak úgy tud szabályokat betartani, ha azokkal tisztában van.

Emellett fontos lehet, hogy a kapcsolat érdekében, a másik fél érdekében kompromisszum képesek legyünk. De csak addig a pontig, amíg nem érezzük, hogy feladtuk volna magunkat, illetve addig a pontig, amivel még tudunk azzal azonosulni és kicsit sem bántó számunkra.

Annak ellenére, hogy manapság már minden és mindenki könnyen elérhető, nem szabad elfelejtenünk, hogy a hűség döntés kérdése!

Számodra mi számít megcsalásnak, te hol húzod meg a határt? Írd meg kommentben vagy nekem, privát levélben az iroda e-mail címére!

(Kép forrása: Pixabay)

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share This