Tabuk – Apró trükkök, melyek segítenek az ismerkedésben és a párkapcsolatban (4. rész)

Mini blogsorozatom immáron a negyedik, s egyben záró részéhez érkezett. (A korábbi bejegyzésekben arról írtam, hogy ne akarjuk bezárni a másikat a kapcsolatunkban, továbbá írtam a humorról, illetve arról, hogy vajon elvárható-e, hogy a másik fél megváltozzon a párkapcsolatunk során?) 

Mindenkinek az életében vannak olyan témák, melyekről nem beszél szívesen. Egy új kapcsolat remek terep arra, hogy a nő vagy a férfi minden sztorit és vicces vagy éppen tanulságos történetet elmeséljen, nem csak új párjának, hanem esetleg annak baráti társaságának, rokoni körének. Sőt, ismerek olyan embert, aki sajnos szint beleragadt ebbe az állapotba és a 4-5 évente történő partnercseréi tökéletesen szolgálják ezt a remek „hobbyt”. 

Most éppen egy másik oldaláról közelítem meg a „mit szabad kimondani és mit nem” témakört. Ahogy épül a kapcsolatunk, úgy lassan láthatatlanul épülnek ki a tabuk is.

Mi a baj a tabukkal? Az, hogy falat vonnak közéd és a társad közé. Két embernek két külön tabu-köre van. 

Vagy lehet, hogy a tabu csak az aktuális páromra vonatkozik? Például korábban semmi bajom nem volt az exekről szóló sztorik meghallgatásával, most mégsem tűröm el ezt a témát? Vagy egy másik példa: korábbi kapcsolataimban sosem volt gond annak megtárgyalása, hogy ki mennyit keres és mire költ, de a jelenlegi kapcsolatomban ezt a témát kínosan kerüljük? 

Érdemes megvizsgálni, hogy miért is tartok egy témát tabunak a saját magam életében? Fájdalmat okoz az a téma, mit előhoz? Vagy nem merem nyíltan megvitatni a párommal? Félek, hogy a téma feszegetésével neki okozok fájdalmat? Esetleg olyan kérdéseket vetek fel, amire ő sem tudja pontosan a választ, vagy fájó lenne kimondani? 

A tabuknak megannyi oka lehet… Természetes, hogy vannak olyan területek az életünkben, melyekről nem beszélünk szívesen. De ahogy korábban írtam, a tabuk falak köztem és a társam között. Érdemes megvizsgálni, hogy mi hosszú távon vajon mi okoz nagyobb fájdalmat? A fal, vagy a tabu őszinte, közös feltárása? 

Szeretettel,

Bánitzky Kata

Válaszaidat, hozzászólásaidat várjuk kommentbe és ha szeretnél velünk megismerkedni akkor kérj időpontot személyes konzultációra!Előző

Következő

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share This