Igazi nők és igazi férfiak – Kik ők és hol vannak?

Sokan jönnek hozzám személyes konzultációra a Duals Társkeresőbe, főként, mert egyedülállóak és társra vágynak. A nők igazi férfit keresnek, a férfiak pedig igen gyakran fogalmazzák meg, hogy ízig-vérig nőre vágynak. Abban azonban nem vagyok biztos, hogy valamennyien tudják, mit is jelent ez ma pontosan.

Nem, nem az Ő hibájuk, mert az igazi nő és az igazi férfi fogalma valóban komolyan átalakulóban van. A probléma leginkább az, hogy az alapján fogalmazzuk meg a másikkal kapcsolatos elvárásainkat, amiben szocializálódtunk, amilyen értékrend alapján felnőttünk, esetleg amilyen álmokat szövögettünk leendő társunkkal kapcsolatban.

TÁRSRA VÁGYOM, HOL TALÁLOM? – ISMERD MEG A TÁRSKERESÉS KULISSZATITKAIT!

Míg korábban egyértelmű volt, hogy a nő őrzi a tűzhely és az otthon melegét, a férfi pedig a stabilitást, elsősorban az anyagi biztonságot adja, ma már ez korántsem egyértelmű. Így teljesen természetes, hogy a szerepek is, melyeket nőként és férfiként viszünk, teljesen átalakultak. Mégis, amikor igazi nőre, vagy igazi férfira vágyunk ezekhez az élményekhez, tapasztalatokhoz, berögzött sémákhoz nyúlunk vissza. De a világ és benne a lehetőségeink, körülményeink közben alaposan megváltoztak, így akár azt is mondhatjuk, álmokat, vagy ideálokat kergetünk, amikor ezeket az elvárásokat megfogalmazzuk.

Vajon lehetünk ma úgy igazi nők és igazi férfiak, ahogy korábban?…

Azt gondolom nem. A modern férfi és a modern nő teljesen más attitűdöt hordoz, ami nem baj, csak jó, ha ezzel tisztában vagyunk. Gond akkor van, ha úgy vágyunk arra a bizonyos igazi társra, ahogy ma lehetetlenség annak lenni. Rohanó világunkban egy nő nem képes azokat viselkedési mintákat hozni, mint nagyanyáink korában, de egy sor más dolgot igen, ami legalább ilyen értékes, csak éppen más. És ugyanez vonatkozik a férfiakra. Kár lenne elvárni, hogy úgy legyenek udvariasak, figyelmesek, gálánsak és nagyvonalúak, ahogy harminc, negyven évvel ezelőtt ez elvárható volt, mert ez is lehetetlenség.

A két nem, mióta világ a világ, igenis hat egymásra. És éppen így a változásaik is hatnak egymásra. Ezért egy ma, a hagyományos értékrendhez képest „nem igazi férfi”, nem kereshet igazi nőt és fordítva, mert a végeredmény csak csalódás lesz és kudarc.

Vegyünk csak például egy randevút. Mit súg a nők tudatalattija?…
Egy férfi igenis legyen gáláns és ne okozzon problémát, ha ki kell fizetnie a nyári hőségben a limonádémat.
A hagyományos értékrend szerint ez jogos elvárás lenne, de ma egészen biztosan az?… Ma, amikor egy egyedülálló nőnek is lehet éppolyan egzisztenciája, akár még jobb is, mint egy férfinak?… Nem mondom, hogy a fiúk ne legyenek gálánsak, de ha a másik ebben másként gondolkodik, attól még lehet egy sor erénye, ami igazi férfivá teheti számunkra. A nők többsége valahol legbelül azonban még mindig várja, hogy egy férfi ilyen módon legyen nagyvonalú és figyelmes.

De jöhet egy női példa is. Attól, mert egy nő sikeres a munkájában, a karrierjében, még igenis lehet és tud is érzékeny, elfogadó, melegséget és meghitt szeretetet sugárzó, törékeny, védtelen nő lenni a magánéletében – a szakmai sikereitől nem kell, nem szabad megijedni. A hagyományosan vett igazi nő azonban tényleg védtelen, mai szemmel talán kiszolgáltatott is a férfinak – ha egy férfi számára ez jelenti az ízig-vérig nőiességet, akkor valóban idegenül érezheti magát jelen korunkban, s nehezen találhatja meg azt az igazi nőt, akire vágyik valóban.

Valahogy akkor kerülhet a helyére ez a dolog, ha pontosan értjük és látjuk a másik nem átalakulását, annak okait, körülményeit és eredményeit. Ha látjuk mindezt, akkor igenis észrevehető, hogy vannak igazi nők és igazi férfiak. Igen, a modern korban igaziak!

 

DUALS TÁRSKERESŐ – JELENTKEZZ SZEMÉLYES KONZULTÁCIÓRA!

— Bánitzky Kata —

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share This