Ünnepekkor mindenképpen, de hétköznap is ér a csillogás!

Karácsonyhoz közeledve sokunk szeret a az ünnepbe valami csillogást becsempészni, akár csak a dekoráción keresztül, akár öltözékével is. Az utóbbitól azonban sokszor óvakodunk, nem szeretnék azt a hatást elérni, hogy „sok”, amit viselünk. Ebben segít nekünk Szerdahelyi Judit, stílustanácsadó.

A csillogás nem feltétlenül ünnephez, alkalomhoz kötött. Az ünnep hangulata, a készülődés kezdődhet nyomasztóan korán is, amit láthatunk az üzletek kínálatában október elejétől. De ez nem feltétlenül rossz dolog, hiszen a járványidőszak óta még mindig sok időt toltünk otthon, hajlamosak vagyunk magunkba fordulni.  A hangolódás, a csillogás, a készülődés sokunkat pozitívan tölt fel. Ha mi ettől érezzük jól magunkat, miért ne kezdhetnénk el már jóval az ünnep előtt dekorálni? Ha önmagunkért teszünk akár ilyen apró részletekkel, azt környezetünk is meghálálja, hiszen sokkal pozitívabban, energikusabban tudunk másokhoz és adott helyzetekhez állni.

Otthonunkban, dekorációnkban sokan kedveljük a csillogást. Az csillogós öltözködés már egészen más téma. Sokszor, ha szívesen viselnénk is flitteres darabokat, felmerül bennünk a kérdés: de hova vegyem fel? Az éves céges rendezvényen kívül bátran viseljük ezeket a ruhadarabokat színházban, vagy egy barátnős vacsorán is.

Egy hétköznapi megjelenésbe is könnyen belecsempészhetünk, pár merészebb, csillogósabb darabot. Egy csillogós blúzt, topot bátran kombináljunk egyszerű farmerbe tűrve, illetve egy fehér blézerrel. Akár magassarkúval, bakanccsal, bokacsizmával kombinálhatjuk, alkalomhoz, stílusunkhoz illően. Így könnyen kombinálhatunk, egy kicsit feltűnőbb, stílusos csillogós szettet, anélkül, hogy túl harsány lenne megjelenésünk.

De a csillogást nem csupán felsőruházatunkban viselhetjük, de szoknyában és nadrágban is választhatunk jó darabokat. Ezeket célszerű egyszerűbb, hétköznapi felsőkkel kombinálni. Ha sötét színeket választunk, érdemes lehet egy öv választása, ami karcsúsító hatással is rendelkezik. Színházba, vacsorára, randevúra tökéletes választás. Úgy gondolom talán nem az első randevún érdemes megcsillogtatnunk öltözetünket, de a negyedik, ötödik randevú alkalmával nyugodtan viselhetjük alkalomnak, helyszínnek megfelelően. Ha ennél egyszerűbb összehatást akarunk elérni, csillogós szoknyánkat kombináljuk egy vékonykötött, hétköznapi, akár színes felsővel.

  

 

 

(Kép forrása: Pixabay)

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.