Túra a Holdvilág-árokhoz!

Túra a Holdvilág-árokhoz!

Rajta, mozduljunk ki, s túrázzunk egy kiadósat az egyik legszebb Budapest környéki túraútvonalon, a Visegrádi-hegységben!

A Holdvilág-árok különlegességét nem csupán csodálatos természeti szépsége adja.
Kultikus helynek is tartják, sőt, egyes feltevések szerint itt volt egykor Attila városa. (Sicambria, Ecilburg).

Más feltételezés szerint itt nyugszik Árpád fejedelem, de mindezidáig ezek a feltevések pusztán csak elméletek maradtak, a régészeti feltárások alapján még nem nyertek bizonyságot.

A túra időpontja:

2021. május 22. szombat, 10 óra

 

A túra tapasztalt és kevésbé rutinos túrázóknak is ajánlott, hiszen a táj lélegzetelállítóan szép és a társaság is remek lesz – egész biztosan csodás, vidám napot töltünk majd együtt!

 

Szeretettel várlak!

Üdvözlettel,

Bánitzky Kata

 

Ez aztán igazán remek, belevaló csapat volt! Bár reggel még Budapest szinte minden részén szakadt az eső, ez senkit nem tántorított el egy kiadós túrázástól, teljes létszámmal indultunk útnak a találkozási ponttól. És milyen jó, hogy nem maradt el a program! Remek időnk volt, s egy egészen különleges élményt is tartogatott a túra: mégiscsak eláztunk, de csak közvetve az eső miatt. A felgyülemlő csapadék ugyanis kisebb vízesést kreált a létránál, melyen fel kellett, hogy másszunk. Itt előkerültek hát az esőkabátok, de ezt kicsit sem bántuk. Üdítő volt egy kristálytiszta forrás hideg zuhanyában létrázni! 🙂 A képek talán kicsit visszaadják az élményt! 🙂

November elején nem is kívánhattunk volna szebb időt és jobb körülményeket. Mintha egyenesen ránk sütött volna a nap! Kiváló túra volt, nagyszerű emberekkel. A Holdvilág-árok utánozhatatlanul szép ilyenkor ősszel. Ha még nem voltál, legközelebb tarts velünk, érdemes! 🙂

Várunk szeretettel - Jelentkezz és foglald le a helyedet!

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share This