Tanzánia – Kalandozz velünk az érintetlen Afrikában!

TANZANIA SAFARI ÉS  ZANZIBÁR TENGERPARTI ÜDÜLÉS

Egy igazán kivételes és különleges program részese lehetsz ezen a rendkívüli utazáson!

Tanzánia a „fekete kontinens” talán legizgalmasabb országa. A földrajzi formációk, a vegetáció és az állatvilág változatossága és gazdagsága páratlan a világon. A turisztikailag igen népszerű szomszédos Kenyához viszonyítva sikerült elkerülnie a tömegturizmus negatívumait, és megırizni „érintetlenségét” mind a mai napig. A Kelet-Afrikai árokrendszer hasadékvölgye és annak vonalát követı tavak és vulkánok ideális élettérként szolgálnak az afrikai vadvilágnak és a velük harmóniában élő, teheneiket legeltető nomád Masai törzseknek.

A közel hatezer méter magas, hófedte Kilimandzsáró és a Viktória-tó által határolt Masai-földön tett safari – utazás szuahéli nyelven – egy életre szóló élményt garantál az idelátogató számára.

Zanzibár ehhez képest maga az időutazás, hisz a szigeten 200 éve megállt az idő kereke. Érintetlen arab-afrikai kultúra, egzotikus fűszerek illata és a reklámfilmekből jól ismert hófehér homokos tengerpart várja pálmafáival az utasokat.

A különleges élményt garantálja, hogy olyan magyar idegenvezetővel járjuk be a térséget, aki maga is több évig élt Tanzániában, s pontosan ismeri a helyi kultúrát és nyelvet, valamint azokat a helyszíneket, melyeket mindenképp látni kell.

Időpont:
2020. február 27. – március 8.

Utunk során többek közt ellátogatunk

  • az Arusha Nemzeti Parkba, – terepjáró visz fel a 2600 m magas vulkán belsejébe, áthaladva az őserdőn és a bambusz zónán…
  • a Serengeti Nemzeti Parkba, ahol megnézzük a Kelet-Afrikai árokrendszer törésvonalát jelölő, helyenként 800 méter magas falat, ezt leküzdve páratlan látvány tárul elénk: alattunk terül el a Massai föld száraz szavannája, melyen  a gnuantilopokból és zebrákból álló állattenger él…
  • az Olduvai szurdokba, melyről úgy tartják, hogy  az emberiség bölcsője. Kicsi, de látványos múzeumával, illetve a szavannán araszoló, folyton mozgásban lévő fekete homokdűvéivel páratlan élmény lesz.
  • a Ndutu és Masek tavakhoz – Itt láthatjuk majd a Miombot – akácia és ébenfákkal tarkított nyitott erdőt… 

A változatosság kedvéért lesz, amikor az éjszakát egy luxus sátortáborban fogjuk tölteni. A nagyméretű sátrakban kényelmes ágyak, saját melegvizes fürdőszoba várja a fáradt utazót. Italainkat a lobogó tábortűz mellett fogyaszthatjuk el a csillogó afrikai égbolt alatt. Legvégül aztán az Indiai-óceán partján pihenünk meg, all-inclusive ellátással.

Remélem, sikerült kellően felcsigáznom! Ha így van, jelentkezz, s tarts velünk az érintetlen Afrikába!

Utazásunk szervezését a Rekord Tours Kft. bonyolítja.

Szeretettel, 

Bánitzky Kata

Várunk szeretettel - Jelentkezz és foglald le a helyedet!

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share This