Stílustippek randevúzáshoz: Csak óvatosan a fekete színnel!

 Mindannyiunk ruhatárában fellelhető valamilyen fekete színű darab. Sokan kifejezetten kedvelik a feketét, mert jól kombinálható bármely másik színnel és mindig alapvetően klasszikus és elegáns viseletet tükröz. Emellett a fekete egy rejtőzködő szín, így, ha nincs kedvünk élénk színeket viselni, nincs jó kedvünk, gyakran nyúlunk gardróbunkban a sötét színek után.

A fekete szín más színekkel ellentétben, minden esetben slankít – ezt általában minden nő tudja, s valljuk be, sokan talán ezért szeretjük leginkább! Az viszont már kevésbé köztudott, hogy a fekete épp az a szín, amivel mégiscsak érdemes vigyázni.

Az arcunk tükrözi nem csak a lelki állapotunkat, de az időjárást, a minket körbe vevő környezetet is. A felsőruházatunk színe pedig „visszaverődik az arcunkra”. Sajnos a kor előre haladtával a bőrünk már nem olyan csillogó és tündöklő, mint régen és pont ezért nem feltétlen előnyös, ha fekete felsőt választunk, hiszen elnyeli a színeket, fakóbbá, sápadtabbá teszi bőrünket, összhatásában kifejezetten öregíthet. Ez persze nem azt jelenti, hogy felejtsük el a kedvenc fekete blúzunkat vagy blézerünket, bizonyos trükkökkel, kiegészítőkkel finomítani tudjuk megjelenésünket.

Egy erősebb rúzs, smink, egy jól megválasztott kiegészítő megtöri a fekete színt és ez által a fény másként verődik fel arcunkra. Egy hangsúlyos nyaklánc vagy egy sál rendkívül meg tudja változtatja az összképet.

De teljesen más hatást tudunk kelteni, ha különböző nyakkivágású fekete darabot választunk. Érdemes nagyobb bőrfelületet szabadon hagynunk – egy kerek, egy V nyakú vagy egy csónak nyakú felső választásával – és a fekete már teljesen másként mutat rajtunk.

A fekete leginkább a sötét, tél típusú embereknek áll jól. A világos bőrű, világosabb szemű, és hajú embereknek nem kifejezetten előnyös szín.

Ne feledjük! A fekete „hivatalosan” a gyász színe. Egy üzleti megbeszélésen, egy napközbeni találkozón éppen ezért férfiaknak érdemes kerülni a fekete öltönyt. Ez persze nem vonatkozik egy esti, komolyabb rendezvényre. Ezen eseményeken olykor a dress code része is a fekete öltöny.

A hétköznapokban a fekete szín helyett érdemes inkább kéket választani mind férfiaknak, mind nőknek. A türkiztől egészen a sötétkék árnyalatokig szinte mindenkinek előnyös ez a szín. Emellett a feketéhez hasonlóan, a sötétkék is slankít és elegáns hatást tudunk elérni vele. A pasztell bőrű embereknek is előnyösebb a kékkel, a sötétkékkel játszani, hiszen nem kelt olyan komor összképet, mint a fekete szín.

A fentiekben Szerdahelyi Judit stílustanácsadó ötleteit szedtük csokorba. Beszélgetésünket nézd meg ITT, érdemes!

(Kép forrása: Pixabay)

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share This