Őszi vitorlázás a Nemerével!

VITORLÁZZ VELÜNK ÉS A NEMERÉVEL!

Idén is lesz lehetőségünk megcsodálni testközelből a Balaton legendás zászlóshajóját,
a Nemerét!

Az elmúlt években több ízben is fantasztikus és felejthetetlen napokat töltöttünk együtt a hajó fedélzetén, s ezt az idén is megismételjük!

Időpont: 2020. szeptember 25. péntek

A Nemere II. egy 75-ös cirkáló (Schärenkreutzer), a Balaton legendás zászlóshajója. Az 1944-ben épített Nemere vitorlás hétszer állt rajthoz a balatoni Kékszalagon, s 5 győzelmet aratott. 1955-ös 10 óra 40 perces rekordját 57 éven át nem tudták túlszárnyalni. A kilencvenes években partra tett, leromlott állapotú hajót, Láng Róbert építette újjá az eredetivel megegyező formában. 2000. július 6-án bocsátották újra vízre Nemere II. néven. Azóta minden évben indult a hagyományos távolsági vitorlásversenyen, a balatoni Kékszalagon.

Ha jelentkezel, ezúttal Neked is lehetőséged lesz a Nemere nyújtotta páratlan vitorlás élményben részesülni. Egy kellemes, baráti társaságban eltöltött napra számíthatsz, ha velünk tartasz.

 

Várjuk jelentkezésed, csatlakozz Te is a Duals társkeresőihez!

Szeretettel várlak,

Bánitzky Kata

 

Őszi s egyben idei utolsó vitorlázásunk mondhatom igen kalandosra sikerült! 🙂 Aggódtam az időjárás miatt, esőt mondtak és viharos szelet, ám a csapat tettre kész volt és kalandvágyó, megnyugtattak, nekik az sem gond, ha egész nap ázunk a hajón.
Így indultunk hát neki, s valóban áztunk is, de csak egy kicsit. Úgy egy fél órát ültünk, mint a verebek esőkabátban a néha szitáló, máskor jobban rázendítő esőtől áztatott Nemerén, aztán csodák-csodájára úgy tűnik, odafent megkönyörültek rajtunk, mert egyszeriben kitisztult az ég, s attól kezdve fantasztikusan jó szélben, tiszta időben, sőt, olykor még szívet-lelket melengető őszi napsütésben is vitorláztunk.
Összességében tehát egy igazán remek, rengeteg mókával és kacagással járó programmal búcsúztunk az idei év vízi kalandjaitól!:)

Augusztus végén méltó módon zártuk a nyarat utolsó balatoni vitorlázásunkkal. Gyönyörű időben és egy kellemes tempóhoz éppen elegendő széllel hajóztunk, közben boroztunk, beszélgettünk és persze a fürdést sem hagytuk ki. 🙂 De meséljenek inkább a képek! 🙂

Várunk szeretettel - Jelentkezz és foglald le a helyedet!

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.