Mutasd a gardróbod, megmondom ki vagy!

Az öltözködésünk, a ruhadarabjaink, de tulajdonképpen az egész gardróbunk rengeteget elárulhat rólunk, személyiségünkről.

Öltözködésünkkel igyekszünk kifejezni önmagunkat, igyekszünk jól kinézni és ezzel egyidejűleg jól érezni magunkat az adott öltözetben. Sok esetben megjelenésünk rendkívül fontos. Nem csupán rólunk mesél, de az adott szituációhoz való viszonyunkat, céljainkat is tükrözi. Például egy fontos tárgyaláson igyekszünk elegánsan megjelenni, megtiszteljük a másik félt egy komoly öltözettel. Ez pedig nem csak az összképre, de a tartásra, a kisugárzásra is hatással van, ami a szituáció sikerességére is hatással lehet.

Sokan mondják, hogy a divat, a jól öltözöttség pénz kérdése. Ez azonban téves elképzelés. Nagyon fontos kiemelni a bizonyos 70-30-as szabályt. Vagyis azt, hogy az öltözködés esetében 70% szól Rólad, a személyiségedről, arról, hogy jól érzed magad és csupán 30% a divat és a szép ruhák.

Tehát ahogy a társkeresésnél is, ugyanúgy az öltözködésnél is nagyon sarkalatos és fontos szegmens, hogy mennyire vagy jóban magaddal, mennyire érzed jól magad a testedben vagy mennyire vagy önbizalommal teli. Ezek mind erősen befolyásolják kisugárzásodat. Persze ahhoz, hogy jól érezzük magunkat és reggelente ne úgy álljunk a tükör előtt, hogy nincs mit felvennünk, szükségünk van a megfelelő ruhatárra.

 Egy számunkra előnyös, jól kombinálható gardrób kialakításához fontos, hogy tudatosan válasszuk meg a benne szereplő darabokat.

Nagyon fontos pár kérdést szem előtt tartanunk:

  • Milyen színek állnak jól?
  • Milyen alkat vagy? Melyikhez közelítesz?
  • Milyen fazonok állnak jól?

Ezek tudatában és ezek alapján megválasztott alapdarabokkal már rendelkezel egy olyan alap ruhatárral, amelyet nagyon jól lehet egyszerűbb vagy különlegesebb kiegészítőkkel kombinálni, sokszínűsíteni. Mert igen, ezek is rengeteget elárulhatnak Rólad. 

Bátorságunkra, vakmerőségünkre utal, ha monoton, egyforma vagy változatos ruhákat tartalmaz gardróbunk, hogy ezek jól megválasztott színűek, melyek előnyösek számunkra, vagy a tipikus rejtőzködő színekkel van tele (fekete, szürke).

Ahogy az öltözködésünknek, megjelenésünknek, úgy a választott színeknek is van jelentéstartalma, üzenetet közvetít rólunk. Habár ennek helyes használata sokszor nem egyszerű feladat, hiszen mi nem kívülről látjuk magunkat, így az „üzenetet” sem úgy észleljük, mint a kívülállók.

Különösen egy első találkozás előtt nehéz azt kitalálni, hogy mit is akarunk közvetíteni öltözetünkkel a másik félnek. De a legjobb mindig, ha igyekszünk önmagunkat adni. Próbáljunk nem elbújni sötét ruhákba, csempésszünk be öltözetünkbe pár élénkebb színt. Sokkal barátságosabbnak, nyíltabbnak tűnünk majd!

(Kép forrása: Pixabay)

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share This