Jó, ha tartjuk a kapcsolatot az exszel vagy felejtsük el örökre?

Szabad üzeneteket válatanunk, hívásokat fogadnunk vagy éppen találkoznunk régi szerelmeinkkel? Ha megtesszük, valószínűleg párunk nem fogja jó szemmel nézni azt. A Fókusz riport margójára arra keressük a választ, mit kell tennünk ilyen esetben. A riport ide kattintva visszanézhető.

Vannak, akik megengedőek az exszekkel kapcsolatban, míg mások tiltó listára tesznek párjuk számára minden féle kontaktot. Egy szakítás után ajánlott, hogy eltűnjön az ex az életünkből, hiszen segít a továbblépésben és későbbi kapcsolatunkban is nagy segítség lehet a bizalom kiépítésében. Azonban párkapcsolaton belül is eltérhetnek nézőpontjaink arra vonatkozóan, hogy tarthatjuk e kapcsolatunkat a régi szerelmekkel vagy sem.Ha a másik fél számára fájó a múlt és a régi szerelmek felidézési nagyon fontos, hogy ezt tiszteletben tartsuk és kerüljük a témát, hiszen senkinek sem érdeke a másik megbántása 

Azt sem szabad elfelejtenünk, hogy egy jól működő kapcsolatban, nem csupán egymás szeretői, társai vagyunk egymásnak, de nagyon jó barátai is. Mivel a barátság egy nagyon fontos és erős kötelék, nem tudunk sok esetben teljesen hátat fordítani ennek. Ha a semleges baráti viszony meg tud maradni a továbbiakban, nem feltétlenül fontos minden kapcsolatot megszakítani az exszel. De szükségszerű, hogy tisztázzuk mind az exszel, mind a jelenlegi párunkkal az érzelmeinket.

Ha kellő nyugodtsággal és őszintén tudunk régi kapcsolatainkról beszélni párunkkal, az pozitívan is tud kapcsolatunkra hatni. Tanulhatunk a másik konfliktus kezeléseiről, illetve meg tudjuk vitatni mik azok a tényezők, amelyek nem működtek, ezzel elkerülve a jövőben ezeket a hibákat.

Ha exszünkkel kapcsolatban maradunk a szakítás után is, törekedjünk rá, hogy ez ne egy intenzív, mindennapos kapcsolat legyen. De ilyen esetben mindenképp őszintének kell lennünk párunkkal, különben bizonytalanságot vált ki belőle, ami megroncsolhatja párkapcsolatunkat. Amennyiben nem tartjuk vele/velük a kapcsolatot, lehetőleg ne hozzuk fel gyakran a témát. Ha nem szükséges tehát ne áskáljunk a másik multjában sem.

Nagyon eltérő a párok és a páron belüli felek ingerküszöbe is, hogy meddig engedik be exszeiket életükbe, hogy hol húzzák meg ezt a határt. Mivel a felek ritkán vélekednek azonosan erről, mindenképp szükséges az exszekre vonatkozó szabályokat közösen tisztázni és meghatározni.  

 

 

(Kép forrása: Pixabay)

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.