Ha én mondom… Ha Te mondod…

Ha én mondom… Ha Te mondod…

Beszélgessünk! – Eredményes kommunikáció az ismerkedés során és egy alakuló párkapcsolatban

 

 Találkoztál már ezzel a mondattal? „Elbeszéltek egymás mellett…”
Esetleg Veled is előfordult már?…. Érezted magad hasonlóan egy randevúhelyzetben?

A Duals Társkereső vezetőjeként több, mint 8 éve foglalkozom társkeresőkkel, s hidd el, nem túlzás, ha azt állítom, hogy egy randevú sikerét jelentős mértékben befolyásolja a kommunikáció. Ahogy nem mindegy, miben érkezel a találkozóra, úgy az sem lehet véletlenszerű, mit, hogyan és főként, mennyit árulsz el magadról. És ez még csak az első találkozás!!!

Az ismerkedés során számtalan buktatóval szembesülhetsz, melyek túlnyomó része valamilyen kommunikációs bakira vezethető vissza. Napestig tudnék arról mesélni, mennyi megmosolyogtató, esetleg abszurd, s olykor sajnos csalódással teli, szomorú helyzetet képes produkálni egy-egy nem megfelelően folytatott beszélgetés.

 

Egy alakuló kapcsolat rendkívül törékeny, elég egy apró félreértés, s máris oda a bizalom, minden rosszra fordulhat. De vajon hogyan kerüld el ezeket a szituációkat?….

Egyáltalán, hogyan jelenítsd meg hitelesen és önazonosan magad, az érzéseid, az igényeid a kommunikáció eszközeivel?

S miközben a helyes önkifejezéssel vagy elfoglalva, vajon hogyan figyelj jól a másikra?… (Tudod…, hogy ne beszéljetek el egymás mellett!😊)

 

Vadonatúj programunkon Ekler Ágnes kolléganőmmel

megismertetünk a férfi és női kommunikáció különbözőségeivel, hogy tisztában légy azzal, mit várhatsz el a másiktól e téren.

– tanácsokat, ötleteket adunk, hogy az ismerekedés tipikus helyzeteiben hogyan légy jelen, milyen kommunikációs stratégiát alkalmazz annak érdekében, hogy ne csak felkeltsd, de fenn is tartsd a partnered érdeklődését.

– beszélünk az írásbeli és a szóbeli kommunikáció előnyeiről, hátrányairól, s a témákról, melyeket mindenképp kerülj online chatben.

– azt is megvitatjuk, hogyan mondhatsz esetleg nemet úgy az ismerkedés során, hogy Neked se legyen kínos és partnered se visszautasításként élje meg, hanem inkább hálát és örömet érezzen, mert találkozott Veled.

– megmutatjuk, hogyan képviseld a határaidat, és azt is megtudhatod majd, mit NE mondj soha, de soha egy férfinak/nőnek.

S mindez csupán a töredéke annak a sok-sok érdekes témának, mellyel új, hiánypótló programunk keretében készülünk! Október 8-án egy egész napot fogunk szentelni a kommunikáció művészetének, melynek végén a kérdések helyére válaszok kerülnek, Te pedig önbizalommal teli, magabiztosabb beszélgetőpartnerként, már-már profi kommunikátorként érkezhetsz majd egy következő randevúra vagy épp párkapcsolatodba.

Ne feledd! A sikeres társkereséshez és egy boldog párkapcsolat kialakításához nem elegendő pusztán a helyes önismeret! Mindazt a csodát, aki Te vagy, nem csupán ismerni, hanem eredményesen képviselni és bemutatni is tudni kell!

Beszélgessünk hát! Október 8-án várunk sok szeretettel! 

Üdvözlettel,
Bánitzky Kata

Az új programunk debütálás utána:

Várunk szeretettel - Jelentkezz és foglald le a helyedet!

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.