6 tipp, hogy legyen második randevú

Az első randevú előtt számtalan kérdés kavarog bennünk. Tetszeni fog? Kedvelni fog? Jól fogjuk érezni magunkat? Ez persze természetes, hiszen mindig ott lebeg a gondolat: talán most fogunk valami újba kezdeni, talán ez lesz életünk következő nagy románca. Pár apró trükkel növelhetjük az esélyt, hogy ne csupán az első randevúig tartson az ismerkedés.

1. Öltözéked tükrözze, milyen vagy valójában. Az első benyomáshoz sokat hozzáad az öltözet. Ne az első randevú alkalmával kísérletezz a legújabb trendekkel. Ha kényelmetlenül érzed magad, az át fogja járni az estét is. Válassz olyan szettet, amiben jól érzed magad, alkalomhoz illik és kiemeli a legjobb külső tulajdonságaidat. Emellett, fontos, hogy kényelmes cipőben jelenj meg, hiszen sosem tudhatod mikor kerül sor egy kellemes sétára a vacsora után.

2. Használd a humorodat! Az első randevú lényege, hogy jól érezzétek magatokat és kezdjétek megismerni a másikat. A mély beszélgetések helyett célszerűbb könnyesebb témákat felhozni a beszélgetés során. A humor, a sok nevetés maradandó élményt nyújt. Próbáld így tudatni a másikkal, hogy jól érzed magad. 

3. Légy udvarias! Ez nem csupán az adott személlyel szemben igaz. De sokat elárul rólunk, hogyan viselkedünk a kiszolgáló személyzettel. Ha sokadik alkalommal is elrontott rendelést hoznak ki, akkor is igyekezz megtartani a modorodat. Az első benyomást akaratlanul is ronthatja egy durvább elszólás és elvonhatja a figyelmet a jó tulajdonságaidról.

4. Hallgasd figyelmesen a másikat! A randevú alapja a kommunikáció. Nagyon fontos, hogy aktívan figyeld a másikat, hallgasd végig és mutass érdeklődést. Sokszor a saját gondolatainkat igyekezzük érvényesíteni, de célszerű, hogy ne minden áron akarjunk elmondani egy történetet. Emellett fontos, hogy megadjuk a másik félnek a tiszteletet és a figyelmet. Bármilyen fontos email, üzenet érkezik a randevú alatt, ne mutasd, hogy fontosabb, mint maga a találkozó. Ne válaszolj a vacsora alatt! Ha sürgős esetről van szó, intézd el kinn, vagy amíg a másik a mosdóban van, semmi esetre sem az asztalnál.

5. Ne hasonlíts! Ha folyamatosan az aktuális randevút vagy a partnert hasonlítod múltbéli emlékekkel, illetve személyekkel, akkor biztos, hogy elégedetlenül és csalódottan fogsz hazamenni. Koncentrálj a jelenre. Az adott illetőben igyekezz megtalálni a pozitívumokat.

6. Tudasd vele, hogy érdekel! Ha úgy érzed egy hullámhosszon vagytok és szeretnél az illetővel még találkozni, jelezd neki! Tehetsz rá apró utalásokat, vagy őszintén meg is mondhatod a találkozó végén, hogy várod, hogy hamarosan találkozzatok. Ha kedveled és tiszteled a másikat, az a legkevesebb, amit tehetsz, hogy őszinte vagy vele.

 

(Kép forrása: Pixabay)

 

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.